:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yse_4NxpsQ6MTam0K0-/f4e615e0895f209d4041bbe849808f.jpeg)
Forrás: freeskyline from Getty Images
Krémes lazacleves
Ez a leves krémes, gazdag és ritka, köszönhetően a finom krémben úszó lazacdaraboknak.
Hozzávalók
- 500 g Lazac
- 1 darab The Onion
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 3 darab Sárgarépa
- 2 darab burgonya
- 2 Kanálok Vaj
- 1 l Húsleves
- 500 ml Főzőtejszín
- 1 Kanál Szárított kapor
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük a lazacot körülbelül 2 cm-es darabokra vágni. Tegyük félre.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma meg nem sül, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Körülbelül 5 perc elteltével adjuk hozzá a húslevest, és hagyjuk a zöldségeket további 15 percig párolódni. Ha úgy érzi, hogy a zöldségek még mindig kemények, nyugodtan hagyja tovább párolódni őket. Itt fontos, hogy a zöldségeket megfelelően megfőzzük, hogy puhák legyenek, de ne főjenek túl. Így kapja meg a leves a megfelelő állagot.
Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk a leveshez a lazacdarabokat és a szárított kaprot, és főzzük még 10 percig, amíg a lazac meg nem puhul.
Végül adjuk hozzá a tejszínt, és lassan keverjük, amíg össze nem keveredik a levessel. Ekkor még néhány percig a tűzön hagyhatjuk a levest, hogy az ízek összeérjenek, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne forrjon fel.