Krémes mandulás süti
Finom, őszi torta
Hozzávalók
Alsó rész
- 2 tojás
- 30 g kókuszcukor
- 1 tk vanília paszta
- csipetnyi vaníliasó
- 100 g mandulaliszt
- 15 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 75 ml mandulatej
- 75 ml kókuszolaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Körte réteg
- 2 Körte
- 2 tk Ceyloni fahéj
Töltelék
- 1 fehérjepudingpor / vanília
- 250 ml mandulatej
- 3 evőkanál mandulavaj
Eljárás
Elkezdjük az alján. Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a sót habbá, a hab szép kemény. Kanálanként hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, majd a tejet, az olajat, és óvatosan keverjük.
A tészta szépen könnyűnek kell lennie. Süsd meg 24x24-es tepsiben körülbelül 25-30 percig. Közben vékonyan szeletelj fel körtéket, fahéjba forgatva helyezd őket a sült tésztarészre. Tedd félre.
Végül elkészítjük a vaníliás fehérjepudingot, kevesebb tejet használtam (250ml), így a pudingunk sűrűbb és szépen tart.
Amint a puding kihűlt, mandulavajat adunk hozzá, ami csodálatos, erős ízt ad a pudingnak.
Az éjszakára a hűtőbe tesszük, tálalás előtt mandulával, pekándióval megszórjuk, és mint a cseresznye a tortán - mandulatejjel öntjük le.
Ez a süti menet közben jött létre, nagyon édes és egészséges ízléssel 😍 a legjobb alapanyagok kombinációja