HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Krémesen gazdag Bakonyi sertésszelet galuskával

A Bakonyi sertésszelet galuskával egy hagyományos magyar étel, amelyben a szeletelt sertéshús gazdag, krémes gombás-tejfölös szósszal van tálalva, a mellé pedig galuska készül. Igazi ízorgia, mely különösen a hűvös napokon jó választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 500 g sertéshús (karaj vagy tarja) Hozzáadott
  • 250 g gomba Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 kiskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor (opcionális) Hozzáadott
  • víz Hozzáadott

Galuskához:

  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előkészítés:

2. Lépés

A húst mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. A gombát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel.

4. Lépés

Eljárás:

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát, keverjük el, majd öntsünk hozzá egy kis vizet.

6. Lépés

Tegyük bele a hússzeleteket, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk őket.

7. Lépés

Miután a hús megpuhult, adjuk hozzá a gombaszeleteket, a tejfölt és a bort. Hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

8. Lépés

Közben készítsük el a galuskát: A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe ütjük a tojást, hozzáadjuk a sót és annyi vizet, hogy jól formázható, nem túl kemény tésztát kapjunk. A tésztát galuskaszaggatóval vagy kanállal szaggassuk forrásban lévő, enyhén sós vízbe, majd főzzük addig, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz tetejére.

9. Lépés

Tálaljuk a sertésszeleteket a gombás-tejfölös szószban a galuskával, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új