HIRDETŐ

Forrás: Panagiotis Kyriakos from Getty Images

Krumpli-fokhagyma leves

Ez egy klasszikus recept az egyszerű és ízletes krumpli-fokhagyma leveshez. Nagyszerű hideg napokra vagy ha valami melegre vágysz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Fűszer

  • 1 teáskanál só és bors Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy meghámozza és apróbb darabokra vágja a krumplit.

2. Lépés

Vágja apróra a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy serpenyőben melegítse fel az olajat, majd adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Párolja addig, amíg a hagyma aranybarnára nem változik.

4. Lépés

Adja hozzá a szeletelt krumplit és alaposan keverje össze. Párolja a krumplit hagymával és fokhagymával körülbelül 10 percig.

5. Lépés

Adjon hozzá vizet, sót és borsot. Hozza fel forrásba, majd főzzük alacsony lángon körülbelül 30 percig, amíg a krumpli meg nem puhul.

6. Lépés

Ha a krumplik puhák, vegye le a levest a tűzről. Ha simább konzisztenciát szeretne, a levest botmixerrel pürésítheti.

7. Lépés

Szolgálja fel melegen. A levest zöldfűszerekkel szórhatja meg, hogy fokozza az ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új