Forrás: Panagiotis Kyriakos from Getty Images
Krumpli-fokhagyma leves
Ez egy klasszikus recept az egyszerű és ízletes krumpli-fokhagyma leveshez. Nagyszerű hideg napokra vagy ha valami melegre vágysz.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 500 g Burgonya
- 1 db The Onion
- 4 gerezd fokhagyma
Fűszer
- 1 teáskanál só és bors
- 2 EK olaj
- 2 l víz
Eljárás
Kezdje azzal, hogy meghámozza és apróbb darabokra vágja a krumplit.
Vágja apróra a hagymát és a fokhagymát.
Egy serpenyőben melegítse fel az olajat, majd adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Párolja addig, amíg a hagyma aranybarnára nem változik.
Adja hozzá a szeletelt krumplit és alaposan keverje össze. Párolja a krumplit hagymával és fokhagymával körülbelül 10 percig.
Adjon hozzá vizet, sót és borsot. Hozza fel forrásba, majd főzzük alacsony lángon körülbelül 30 percig, amíg a krumpli meg nem puhul.
Ha a krumplik puhák, vegye le a levest a tűzről. Ha simább konzisztenciát szeretne, a levest botmixerrel pürésítheti.
Szolgálja fel melegen. A levest zöldfűszerekkel szórhatja meg, hogy fokozza az ízét.