HIRDETŐ

Forrás: rimmabondarenko from Canva

Kukorica főzés

Szeretem a kukoricát különböző húsok kísérőjeként elkészíteni. Grillezve is nagyszerű, illetve a nyár közeledtével úgy döntöttem, hogy megosztom a kedvenc kukoricafőzési módszeremet. Egyszerű és gyors, az eredmény pedig mindig finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 kobakok Kukorica Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • új fűszerek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a kukoricát. Távolítsa el a leveleket és a rostokat. Ha a kukoricának nagyon kemény hajtásai vannak, hasznos lehet, ha ollóval eltávolítjuk őket.

2. Lépés

Ezután öntsön vizet egy nagy edénybe, és adjon hozzá egy kevés sót. Forraljuk fel a vizet. Amint a víz forr, tegye a kukoricafüveket az edénybe, és főzze őket körülbelül 15-20 percig, amíg a kukorica megpuhul. Különösen az idősebb kukoricák esetében a főzési idő hosszabb is lehet, ezért ne féljen óvatosan tesztelni.

3. Lépés

Ha megfőtt, vegyük ki a füleket, és hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Ezután kenjük meg a kukoricát vajjal, a további ízesítés érdekében megszórhatjuk sóval és fűszerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új