Forrás: rimmabondarenko from Canva
Kukorica főzés
Szeretem a kukoricát különböző húsok kísérőjeként elkészíteni. Grillezve is nagyszerű, illetve a nyár közeledtével úgy döntöttem, hogy megosztom a kedvenc kukoricafőzési módszeremet. Egyszerű és gyors, az eredmény pedig mindig finom.
Hozzávalók
- 4 kobakok Kukorica
- vaj
- só
- új fűszerek
Eljárás
Először is készítsük elő a kukoricát. Távolítsa el a leveleket és a rostokat. Ha a kukoricának nagyon kemény hajtásai vannak, hasznos lehet, ha ollóval eltávolítjuk őket.
Ezután öntsön vizet egy nagy edénybe, és adjon hozzá egy kevés sót. Forraljuk fel a vizet. Amint a víz forr, tegye a kukoricafüveket az edénybe, és főzze őket körülbelül 15-20 percig, amíg a kukorica megpuhul. Különösen az idősebb kukoricák esetében a főzési idő hosszabb is lehet, ezért ne féljen óvatosan tesztelni.
Ha megfőtt, vegyük ki a füleket, és hagyjuk kihűlni.
Ezután kenjük meg a kukoricát vajjal, a további ízesítés érdekében megszórhatjuk sóval és fűszerrel.