Forrás: Pixabay
Különféle fűszerekkel ízesíthető Csicseriborsókrém
A csicseriborsókrém rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon ízletes előétel, amely egyszerű kenyérrel vagy akár zöldségekkel is fogyasztva egyaránt remek választás. Különféle fűszerekkel ízesíthető, így akár édes, akár sós változatban is elkészíthető. Elkészítése mindössze 15 perc.
Hozzávalók
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 2 ek tahini (szezámmagból készült krém)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
Eljárás
A csicseriborsót szűrjük le, de az így kapott levét ne öntsük ki, mert később szükség lesz rá.
Tegyük a csicseriborsót a turmixgépbe vagy aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymákat, a citromlevet, a tahinit, majd az olívaolajat.
Fűszerezzük sóval, borssal és az őrölt köménnyel. Ha szükséges, ízesíthetjük még chili paprikával vagy fokhagymaporral is.
Turmixoljuk össze az összetevőket, majd fokozatosan adjuk hozzá a csicseriborsó levét, míg krémes, egyenletes állagot nem kapunk.
Tálalás előtt díszíthetjükívaolajjal, pirospaprikával és néhány szem csicseriborsóval.