HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különféle fűszerekkel ízesíthető Csicseriborsókrém

A csicseriborsókrém rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon ízletes előétel, amely egyszerű kenyérrel vagy akár zöldségekkel is fogyasztva egyaránt remek választás. Különféle fűszerekkel ízesíthető, így akár édes, akár sós változatban is elkészíthető. Elkészítése mindössze 15 perc.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g konzerv csicseriborsó Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 ek tahini (szezámmagból készült krém) Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt római kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A csicseriborsót szűrjük le, de az így kapott levét ne öntsük ki, mert később szükség lesz rá.

2. Lépés

Tegyük a csicseriborsót a turmixgépbe vagy aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymákat, a citromlevet, a tahinit, majd az olívaolajat.

3. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal és az őrölt köménnyel. Ha szükséges, ízesíthetjük még chili paprikával vagy fokhagymaporral is.

4. Lépés

Turmixoljuk össze az összetevőket, majd fokozatosan adjuk hozzá a csicseriborsó levét, míg krémes, egyenletes állagot nem kapunk.

5. Lépés

Tálalás előtt díszíthetjükívaolajjal, pirospaprikával és néhány szem csicseriborsóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új