HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sandid

Különleges parasztos krumplis pogácsa

Elsősorban ezzel a recepttel a nagymamám parasztos krumplis pogácsáját próbáltam rekonstruálni, ami igazi különlegesség volt a családban. A hozzávalók és az elkészítési mód is teljesen autentikus, eredményül pedig egy finom és laktató pogácsát kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 6 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szalakáli Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 1 tojás a tésztához Hozzáadott
  • 50 g zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A burgonyákat megfőzzük, és amint langyosra hűltek, megpucoljuk és lereszeljük. Ehhez én a legfinomabb reszelőt használom, így a burgonya nem lesz túl darabos.

2. Lépés

A reszelt burgonyát összekeverjük a liszttel, szalakálival, sóval, a tojással és a zsírral. Fontos, hogy a zsír legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben eldolgozható a tésztában.

3. Lépés

Az összeállt tésztát letakarjuk, és hagyjuk pihenni kb. 30 percig. Ezalatt felmelegszik a sütő.

4. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval (vagy egy pohárral) kiszaggatjuk a pogácsákat.

5. Lépés

A pogácsákat tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és 180 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Fontos, hogy semmiképp se hagyjuk túlsülni őket, mert akkor könnyen kiszáradnak és kemények lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új