Forrás: pixabay
Laktató és ízletes Tojásos lecsó
A tojásos lecsó egy friss zöldségekből készülő főétel, amelyet tojással egészítenek ki. Gazdag ízekkel és sokféle zöldséggel megtölthető, így tökéletes választás az egészséges táplálkozást kedvelők számára.
Hozzávalók
- 2 nagyobb Paprika
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 4 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Mossuk meg és vágjuk fel a zöldségeket, a paprikát és a paradicsomos kockákra, a vöröshagymát pedig vékony szeletekre vágjuk.
Melegítsük fel az olvaolajat egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pirítsuk meg, amíg aranyszínűvé válik.
Adjuk hozzá a paprikát, és főzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.
Tegyük bele a paradicsomot, és főzzük további 5 percig, amíg a zöldségek összeérnek és enyhén levet hagynak.
Üssük fel a tojásokat egy tál, és sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze ket majd öntsük a tojást a zöldségek tetejére.
Fedjük le a lábasát, és főzzük közepes lángon körülbelül 5 percig, amíg a tojás megszilárdul.
Díszítsük friss petrezselyemmel, majd tálaljuk azonnal.