HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/paprika

Lecsó telire

A telire való lecsó tartalmasabb, hiszen a hozzávalók közé tarja és kolbász is kerül. Ideális választás hideg téli estéken, de bármikor fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 ks paprika (piros, zöld sárga) Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks szál kolász Hozzáadott
  • 2 ks tarja (vagy sertéstarja) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagym Hozzáadott
  • 2 evőkaná olaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A paprikákat és a paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket kisebb kockákra.

2. Lépés

A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel.

3. Lépés

A tarját és a kolbászt is vágd kisebb darabokra.

4. Lépés

Egy lábasban hevíts olajat és borítsd rá a hagymát és a tarját. Pirítsd őket aranybarnára.

5. Lépés

Tedd hozzá a kolbászt is, és pirítsd együtt a hagymával és tarjával kb. 5 percig.

6. Lépés

Dobd a lábasba a paprikát, paradicsomot és az aprított fokhagymát, majd keverd össze.

7. Lépés

Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd rá a cukrot és a pirospaprikát is. Keverd össze alaposan.

8. Lépés

Fedd le a lábast, majd kisebb lángon főzd 20-25 percig, időnként megkevergetve.

9. Lépés

9 Ha elkészült, tálald friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új