Forrás: https://unsplash.com/s/photos/paprika
Lecsó telire
A telire való lecsó tartalmasabb, hiszen a hozzávalók közé tarja és kolbász is kerül. Ideális választás hideg téli estéken, de bármikor fogyasztható.
Hozzávalók
- 12 ks paprika (piros, zöld sárga)
- 2 ks paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 2 ks szál kolász
- 2 ks tarja (vagy sertéstarja)
- 2 gerezd fokhagym
- 2 evőkaná olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cukor
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A paprikákat és a paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket kisebb kockákra.
A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel.
A tarját és a kolbászt is vágd kisebb darabokra.
Egy lábasban hevíts olajat és borítsd rá a hagymát és a tarját. Pirítsd őket aranybarnára.
Tedd hozzá a kolbászt is, és pirítsd együtt a hagymával és tarjával kb. 5 percig.
Dobd a lábasba a paprikát, paradicsomot és az aprított fokhagymát, majd keverd össze.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd szórd rá a cukrot és a pirospaprikát is. Keverd össze alaposan.
Fedd le a lábast, majd kisebb lángon főzd 20-25 percig, időnként megkevergetve.
9 Ha elkészült, tálald friss petrezselyemmel megszórva.