HIRDETŐ

Forrás: canva

Legfinomabb aranygaluska

Tényleg az egyik legfinomabb, omlós aranygaluskát tudjuk így elkészíteni. Közben a mazsola is szépen megduzzad a sütés során, így még finomabb lesz a végeredmény. Érdemes kipróbálni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 20 dkg mazsola Hozzáadott
  • 20 dkg darált dió Hozzáadott
  • 30 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a tésztát úgy, hogy az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, majd adjuk hozzá a cukrot és a lisztet is. Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd ha már elkezd rugalmas lenni, tegyük bele a tojásokat, a sót, és végül az olvasztott vajat is. Fontos, hogy a vajat csak akkor adjuk hozzá, ha már a tojásokat is beledolgoztuk a tésztába, különben nem lesz kellően omlós a végeredmény.

2. Lépés

Hagyjuk szobahőmérsékleten kelni a tésztát körülbelül 1 órán át.

3. Lépés

Ezután, vizes kézzel, szaggassunk belőle diónyi nagyságú darabokat, és forgassuk meg őket a darált dió és porcukor keverékében.

4. Lépés

Rakjuk a tésztadarabokat bele egy kivajazott, lisztezett tűzálló tálba. Ne feledkezzünk el az eláztatott mazsolával megszórni a tésztadarabokat minden rétegben.

5. Lépés

A tetejét szórjuk meg a maradék porcukor és darált dió keverékével, majd tegyük be előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon, amíg a teteje szép aranybarnára sült (kb. 35-40 perc). Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtót a sütési idő alatt, mert akkor a tészta összeesik.

6. Lépés

Ha kész a galuska, szórjuk meg a tetejét vaníliás porcukorral, és tálaljuk állal a tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új