Forrás: Youtube
Legfinomabb bodzsaszörp
Igazi tavaszi bodzaital. Egyszerű és istenien édes-savanykás szörp.
Hozzávalók
- 40 ks bodzavirág
- 3 l víz
- 2 kg cukor
- 50 g citromsav
- 1 kk nátrium benzoát
- 3 Szál menta
- 2 ks citrom
Eljárás
A bodzavirágok felesleges szárrészét levágjuk, majd a virágokat fél percre beáztatjuk egy nagy tál vízbe. Picit lecsepegtetjük és egy szűrőbe félretesszük.
A vizet egy nagy lábosban feltesszük forrni. Épp mielőtt elkezdene bugyogni, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot. Pár percig kavargatjuk.
A cukorszirupot ezután félretesszük hűlni. Amikor már langyos, hozzákeverjük a citromsavat és egy kis nátrium-benzoátot.
Ezután hozzáadjuk a bodzavirágot, majd a mentát és a felkarikázott citromokat is.
Az egészet alaposan elkeverjük, majd konyharuhával lefedjük. 3-4 napot áztatjuk, napi egyszer megkeverve.
A kész szörpöt szűrő + gézlap kombinációján átszűrjük, majd kifőzött üvegekbe töltjük.