HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake

Legfinomabb meggyes piskóta

A puha levegős piskóta rétegek között egy könnyű tejszín található, amely finoman kiegyensúlyozza a meggy savanykás ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 cs sütőpor Hozzáadott
  • 400 g friss meggy (kimagozva) Hozzáadott
  • 500 ml habtejszín Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál citromlé Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.

2. Lépés

Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojássárgáját keverjük habbá a cukorral.

3. Lépés

A fehérjéket egy másik tálba tegyük, majd verjük kemény habbá.

4. Lépés

Keverjük össze a lisztet és sültőport egy külön tálban.

5. Lépés

A tojássárgás cukorhoz adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük össze.

6. Lépés

Óvatosan keverjük hozzá a keményre vert fehérjéket, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

7. Lépés

Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába, majd tegyük a sütőbe és süssük körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Közben készítsük el a habtejszínt. Ehhez verjük fel a habtejszínt a habfixálóval, amíg kemény hab nem lesz belőle.

9. Lépés

Hűtsük ki a piskótát, majd vágjuk el vízszintesen, hogy két lapot kapjunk.

10. Lépés

Az alsó lapot kenjük meg a habtejszínnel, majd szórjuk meg meggyekkel.

11. Lépés

Az alsó lapot fedjük le a felső lappal.

12. Lépés

Kenjük meg a piskótát kívülről is habbal, majd tegyük hűtőszekrénybe.

13. Lépés

Tálalás előtt díszítsük porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új