Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake
Legfinomabb meggyes piskóta
A puha levegős piskóta rétegek között egy könnyű tejszín található, amely finoman kiegyensúlyozza a meggy savanykás ízét.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 150 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 400 g friss meggy (kimagozva)
- 500 ml habtejszín
- 1 Csésze víz
- 1 teáskanál citromlé
- Porcukor a díszítéshez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.
Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojássárgáját keverjük habbá a cukorral.
A fehérjéket egy másik tálba tegyük, majd verjük kemény habbá.
Keverjük össze a lisztet és sültőport egy külön tálban.
A tojássárgás cukorhoz adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük össze.
Óvatosan keverjük hozzá a keményre vert fehérjéket, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába, majd tegyük a sütőbe és süssük körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Közben készítsük el a habtejszínt. Ehhez verjük fel a habtejszínt a habfixálóval, amíg kemény hab nem lesz belőle.
Hűtsük ki a piskótát, majd vágjuk el vízszintesen, hogy két lapot kapjunk.
Az alsó lapot kenjük meg a habtejszínnel, majd szórjuk meg meggyekkel.
Az alsó lapot fedjük le a felső lappal.
Kenjük meg a piskótát kívülről is habbal, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt díszítsük porcukorral.