HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake

Legfinomabb meggyes piskóta

A puha levegős piskóta rétegek között egy könnyű tejszín található, amely finoman kiegyensúlyozza a meggy savanykás ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 cs sütőpor Hozzáadott
  • 400 g friss meggy (kimagozva) Hozzáadott
  • 500 ml habtejszín Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál citromlé Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.

2. Lépés

Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojássárgáját keverjük habbá a cukorral.

3. Lépés

A fehérjéket egy másik tálba tegyük, majd verjük kemény habbá.

4. Lépés

Keverjük össze a lisztet és sültőport egy külön tálban.

5. Lépés

A tojássárgás cukorhoz adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük össze.

6. Lépés

Óvatosan keverjük hozzá a keményre vert fehérjéket, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

7. Lépés

Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába, majd tegyük a sütőbe és süssük körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Közben készítsük el a habtejszínt. Ehhez verjük fel a habtejszínt a habfixálóval, amíg kemény hab nem lesz belőle.

9. Lépés

Hűtsük ki a piskótát, majd vágjuk el vízszintesen, hogy két lapot kapjunk.

10. Lépés

Az alsó lapot kenjük meg a habtejszínnel, majd szórjuk meg meggyekkel.

11. Lépés

Az alsó lapot fedjük le a felső lappal.

12. Lépés

Kenjük meg a piskótát kívülről is habbal, majd tegyük hűtőszekrénybe.

13. Lépés

Tálalás előtt díszítsük porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek