HIRDETŐ

Forrás: canva

Lekváros bukta

A lekváros bukta egy hagyományos magyar sütemény, melyet finom gyümölcsös töltelékkel készítenek. Az omlós, élesztős tésztával átjárva az illatozó gyümölcsökből készült lekvár, ez a recept minden család megérdemli, hogy megtapasztalja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 70 g vaj Hozzáadott
  • 2 Minden tojás Hozzáadott
  • fél citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 500 g aszalt gyümölcs (cseresznye, barack) lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A lisztet keverd össze a cukorral, a citrom héjával és a sóval egy nagy tálban.

3. Lépés

Melegítsd meg a tejet egy serpenyőben, majd add hozzá az élesztőt és keverd jól össze. Hagyd állni 10 percig.

4. Lépés

Add hozzá a tej/élesztő keveréket a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tojást és a vajat.

5. Lépés

Dolgozd össze a tésztát alaposan, majd takard le egy tiszta konyharuhával és hagyd a tésztát megkelni 1 órán keresztül.

6. Lépés

Ossza meg a tésztát 12 egyforma adagra.

7. Lépés

Minden darabot nyújts ki kör alakúra, majd kanalazd rá a közepére a lekvárt.

8. Lépés

Hajtsd össze a bukták széleit, hogy elzárjad a lekvárt, majd helyezd a buktákat sütőpapírral borított sütőrácsra.

9. Lépés

Süsd 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Hagyd kihűlni a buktákat, majd porcukorral szórhatod meg tálaláskor.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új