HIRDETŐ
Lekváros Piskóta Csoda: A finom és illatos csemege
Egy finom és illatos sütemény, ami tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy akár vacsorára is. A piskóta puha és lágy, míg a lekvár pedig a tökéletes adag édes ízt és aromát ad hozzá.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 3 tojás
- 1 Csomag cukor g
- 1 Csomag vaníliás cukor g
- 1⁄2 Csomag liszt g
- 1⁄2 Csomag kukoricaliszt g
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 Csésze tej ml
- 1⁄2 Csésze lekvár ml
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a tojásokat és a cukrot egy nagy tálban.
2. Lépés
Adj hozzá a vaníliás cukrot, a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport, és keverd össze.
3. Lépés
Adagold hozzá a tejet, és keverd össze.
4. Lépés
Öntsd a masszát egy 20cm átmérőjű, kivajazott és lisztezett piskótaformába.
5. Lépés
Tedd rá a lekvárt, és használj egy villát, hogy eloszlassa a tetején.
6. Lépés
Süsd a sütőben 45-50 percig, vagy amíg a tűpróba jól jön ki.
7. Lépés
Hagyd hűlni a formában 10 percet, majd vedd ki a formából és hagyd teljesen hűlni.
8. Lépés
Szervírozd és élvezd a finom lekváros piskótát