HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gate74

Lencsefasírt

A lencsefasírt egy nagyszerű és egészséges alternatíva a hagyományos húsfasírt számára. Ideális választás a vegetáriánusok és a húsmentes étrendet követők számára. Finom és ízletes étel, ami nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes köretként a húsmentes napokon, vagy akár főételként is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Zöld lencse Hozzáadott
  • 1 ks Kis fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöld lencsét mossuk át és tegyük félre.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

3. Lépés

A lencsét tegyük egy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 20-30 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.

4. Lépés

Amikor a lencse már majdnem kész, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd főzzük még pár percig.

5. Lépés

A lencsét szűrjük le, de a főzőlevet ne öntsük ki, hanem tegyük félre.

6. Lépés

A lecsöpögtetett lencsét tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a paprikát, a majorannát, a sót és a borsot. Keverjük alaposan össze.

7. Lépés

Formázzunk a masszából fasírtokat, majd forró olajban süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon.

8. Lépés

Tálaljuk a lencsefasírtot friss salátával, zöldségekkel vagy a kedvenc köretünkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új