Forrás: Pixabay: gate74
Lencsefasírt
A lencsefasírt egy nagyszerű és egészséges alternatíva a hagyományos húsfasírt számára. Ideális választás a vegetáriánusok és a húsmentes étrendet követők számára. Finom és ízletes étel, ami nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes köretként a húsmentes napokon, vagy akár főételként is fogyasztható.
Hozzávalók
- 200 g Zöld lencse
- 1 ks Kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
A zöld lencsét mossuk át és tegyük félre.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
A lencsét tegyük egy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 20-30 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.
Amikor a lencse már majdnem kész, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd főzzük még pár percig.
A lencsét szűrjük le, de a főzőlevet ne öntsük ki, hanem tegyük félre.
A lecsöpögtetett lencsét tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a paprikát, a majorannát, a sót és a borsot. Keverjük alaposan össze.
Formázzunk a masszából fasírtokat, majd forró olajban süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon.
Tálaljuk a lencsefasírtot friss salátával, zöldségekkel vagy a kedvenc köretünkkel.