Lencseleves diétásan
Ahogyan mi szeretjük!
Hozzávalók
- 1 hagyma
- 1 Répát
- 2 EK Olívaolaj
- Só és őrölt fekete bors
- 1 bögre Lencse
- 5 Kis paradicsomok
- 2 dice Mentse a lefordított szöveget
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
Eljárás
Először meg kell főznünk a paradicsomot, ezért tegyünk fél lábas hideg vizet egy fazékba, tegyük bele a paradicsomot és kapcsoljuk be nagy lángon. Főzzük addig, amíg a paradicsom héja nem reped ki.
A nagy fazékban apróra vágott hagymát és sárgarépát pirítunk olívaolajon, közepes lángon 6-7 percig.
Ezután adjunk hozzá egy bögre lencsét és öt bögre húslevest (vagy öt bögre vizet és két kocka húsleveskockát). Növeljük a lángot, hogy a leves minél előbb forrjon fel.
A repedezett paradicsomokat kivesszük a vízből, rácsot dobjunk rájuk, majd felkockázzuk őket. Hozzáadjuk a leveshez.
Amikor a leves forrni kezd, alacsonyra tesszük a lángot, hozzáadjuk a babérlevelet, a 2 egész fokhagymagerezdet és ízlés szerint sózzuk (lehet, hogy egyáltalán nem is szükséges, attól függően, hogy sós volt-e az alaplé)
Fedővel lezárjuk és lassú tűzön főzzük 35-40 percig, amíg a lencse meg nem fő
Végül adjunk hozzá őrölt fekete borsot
Friss vagy pirított kenyérrel, esetleg levesbe teszünk tésztát