HIRDETŐ

Lencseleves diétásan

Ahogyan mi szeretjük!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 Répát Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 bögre Lencse Hozzáadott
  • 5 Kis paradicsomok Hozzáadott
  • 2 dice Mentse a lefordított szöveget Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először meg kell főznünk a paradicsomot, ezért tegyünk fél lábas hideg vizet egy fazékba, tegyük bele a paradicsomot és kapcsoljuk be nagy lángon. Főzzük addig, amíg a paradicsom héja nem reped ki.

2. Lépés

A nagy fazékban apróra vágott hagymát és sárgarépát pirítunk olívaolajon, közepes lángon 6-7 percig.

3. Lépés

Ezután adjunk hozzá egy bögre lencsét és öt bögre húslevest (vagy öt bögre vizet és két kocka húsleveskockát). Növeljük a lángot, hogy a leves minél előbb forrjon fel.

4. Lépés

A repedezett paradicsomokat kivesszük a vízből, rácsot dobjunk rájuk, majd felkockázzuk őket. Hozzáadjuk a leveshez.

5. Lépés

Amikor a leves forrni kezd, alacsonyra tesszük a lángot, hozzáadjuk a babérlevelet, a 2 egész fokhagymagerezdet és ízlés szerint sózzuk (lehet, hogy egyáltalán nem is szükséges, attól függően, hogy sós volt-e az alaplé)

6. Lépés

Fedővel lezárjuk és lassú tűzön főzzük 35-40 percig, amíg a lencse meg nem fő

7. Lépés

Végül adjunk hozzá őrölt fekete borsot

8. Lépés

Friss vagy pirított kenyérrel, esetleg levesbe teszünk tésztát

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új