HIRDETŐ
Forrás: Mykola Lunov from Canva
Lencseleves tejszínnel
Édes és krémes lencseleves, amely tökéletes ebédre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g Vörös lencse
- 4 darab Sárgarépa
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab The Onion
- 200 ml Főzőtejszín
- olaj
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Öblítse le a lencsét, majd tegye egy serpenyőbe kevés olajjal, és pirítsa körülbelül 5 percig. Ezzel a módszerrel puhább marad, és intenzívebbé válik az íze.
2. Lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket, amelyeket korábban meghámoztunk és felaprítottunk. Addig pároljuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Adja hozzá az apróra vágott sárgarépát, és öntse fel vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük körülbelül egy órán át.
4. Lépés
Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára az egészet merülőmixerrel. Ebben a szakaszban célszerű a levest sóval és borssal fűszerezni.