HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Lencseleves tejszínnel

Édes és krémes lencseleves, amely tökéletes ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Vörös lencse Hozzáadott
  • 4 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Öblítse le a lencsét, majd tegye egy serpenyőbe kevés olajjal, és pirítsa körülbelül 5 percig. Ezzel a módszerrel puhább marad, és intenzívebbé válik az íze.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket, amelyeket korábban meghámoztunk és felaprítottunk. Addig pároljuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Adja hozzá az apróra vágott sárgarépát, és öntse fel vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük körülbelül egy órán át.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára az egészet merülőmixerrel. Ebben a szakaszban célszerű a levest sóval és borssal fűszerezni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új