HIRDETŐ

Forrás: Pixabay mygraphx

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csészék Zöld lencse Hozzáadott
  • 1 nagy apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 kockára vágva dögevő Hozzáadott
  • 4 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöld Paprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 2 vágja Paradicsom Hozzáadott
  • 200 Gram Chorizo, szeletekre vágva Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • 6 Csészék víz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lentejas recept elkészítéséhez áztassa be a lencsét bő vízbe, és hagyja állni egy órán át. Ez segít a lencsének megpuhulni, és csökkenti a főzési időt.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a fokhagymát és a paprikát, és időnként megkeverve pároljuk kb. 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha ekkor adjuk hozzá a paprikát, akkor a fűszer íze teljesen kibontakozik.

3. Lépés

Adja hozzá a paradicsomot és a chorizót a serpenyőbe, és főzze további 5 percig. A chorizo sütése felszabadítja a fűszeres aromát, és egyedi ízt ad a levesnek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a beáztatott és lecsöpögtetett lencsét, a babérlevelet, a paprikát és a vizet. Ízesítsük sóval és borssal. Ettől kezdve időnként megkeverjük, és hagyjuk a levest alacsony hőfokon főni.

5. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk a spanyol lencselevest kis lángon főni körülbelül 60 percig, vagy amíg a lencse megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy a leves ne forrjon fel: csak finoman párolódjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új