:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wcqDhdViaXtt8skGLq7G/4418bd3bc1f122a79fa08fe28b4980.png)
Forrás: canva
Leveles tésztás virsli
A családom imádja a leveles tésztás virslit és én is gyakran készítem, mivel nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul remekül személyre szabható a tetejére kerülő magvak és ízesítések segítségével.
Hozzávalók
- 1 Csomag friss, jó minőségű virsli
- 1 Csomag leveles tészta
- 1 tojás
- Szezámmag vagy köménymag a tetejére (opcionális)
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A legtöbb sütőnél ez kb. 10-15 perc, a tiédnél ez valamivel hosszabb idő is lehet, ezért mindig vedd figyelembe a saját sütőd sajátosságait.
Bontsd ki a leveles tésztát és vágd 8 egyenlő széles csíkra. Itt arra figyelj, hogy az egyik vége ne legyen keskenyebb, mint a másik, mert akkor nem lesz szép a tekercs formája.
Tekerd a tésztát a virslik köré spirál alakban. Itt fontos, hogy hagyj egy kis tésztát a virsli végeinél, hogy a virsli ne lógjon ki.
Verd fel a tojást egy tálban és kenj meg vele minden tekercset, hogy szép, aranybarna színűek legyenek a sütés után. Én személy szerint szeretem még megszórni szezámmaggal vagy köménymaggal a tetejét, de ez teljesen ízlés kérdése.
Süsd meg a tegelyeket a sütőben kb. 15-20 perc alatt, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.