HIRDETŐ

Limoncello

A limoncello egy hagyományos olasz citromlikőr, a napfényes dél-Itáliából. Frissítő, citrusos íze miatt kiváló aperitif vagy digestif. Legtöbben hidegen, kis üvegpoharakban szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 8 nagy citrom (lehetőleg bio citrusok) Hozzáadott
  • 1 l vodka Hozzáadott
  • 1.2 kilogramm cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan, majd vékonyan hámozzuk le a citromokat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön a héjhoz.

2. Lépés

A citromhéjakat tegyük egy nagy, lezáható üvegbe, majd öntsük rá a szeszt. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni sötét, hűvös helyen 30 napig.

3. Lépés

Az egy hónap letelte után készítsünk szirupot. Ehhez tegyük a cukrot egy nagy fazékba, öntsük rá a vizet és melegítsük közepes lángon. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

4. Lépés

Hűtsük le a szirupot, majd öntsük a citromhéjakat tartalmazó szeszbe. Keverjük össze, majd zárjuk le az üveget és hagyjuk pihenni még további 40 napig.

5. Lépés

Az idő letelte után szűrjük le az italt egy finom szűrőn vagy sajtkendőn keresztül. Az így kapott limoncellót töltsük bele sterilizált üvegekbe.

6. Lépés

A limoncello hosszú ideig eláll a hűtőben, de ügyeljünk rá, hogy mindig jól lezárva tartjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Karfiol

66 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek