HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tőkehal filé Hozzáadott
  • 4 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Citrom, egy levet és egy felszeletelt citromot Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss rozmaring, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss kakukkfű, finomra vágva Hozzáadott
  • Petrezselyem, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra, a rácsot állítsa középre. Azt tanácsolom, hogy az egyenletes sütés érdekében mindig próbálja a halat a sütő közepére helyezni.

2. Lépés

Tegyük a tőkehalfiléket egy tepsibe, és locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal. Egyenletesen fűszerezze a filéket sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel - a fűszerezéssel nem szabad spórolni, mert ez adja meg az étel ízét. Öntse a frissen facsart citromlevet a filékre, ügyelve arra, hogy egyenletesen bevonja őket a maximális ízfelvétel érdekében.

3. Lépés

Helyezze a citromszeleteket a filék tetejére. Ez a lépés feldobja az ízt azáltal, hogy finoman átjárja a halat, ráadásul vizuálisan is vonzóvá teszi az ételt. Csepegtesse meg a maradék olívaolajat a szeleteken.

4. Lépés

Süssük a tőkehalat az előmelegített sütőben körülbelül 12-15 percig. A sütési idő a filék vastagságától függően kissé változhat. Én általában 10 perc után szoktam ellenőrizni, és akkor van kész, ha villával könnyen lepattogzik, de még mindig nedves.

5. Lépés

Vegye ki az edényt a sütőből, és hagyja pihenni néhány percig, hogy az ízek meg tudjanak állapodni. Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel a további szín és friss íz érdekében, majd tálalásra kész.

6. Lépés

Ez a sült tőkehal a legjobban sült zöldségekkel vagy friss zöldsalátával fogyasztható, így tökéletes alapanyag a főétel, a hal és tenger gyümölcsei, valamint az egészséges receptek kategóriájában. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák