Forrás: Pixabay: tookapic
A legjobb egyszerű grillezett pácolt kardhal
Ez az egészséges és pikáns étel igazi közönségkedvenc volt sok nyári grillparti alkalmával. A pác egyszerű, mégis hatékony, a grillezési idő pedig rövid.
Hozzávalók
- 4 Kardhal filé
- 1⁄4 csésze citromlé
- 1⁄4 csésze olívaolaj
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál Szárított bazsalikom
- 1 evőkanál Petrezselyem, apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Az első lépés a pác elkészítése: Keverjük össze 1/4 csésze citromlevet és 1/4 csésze olívaolajat egy közepes méretű tálban. A keverékhez adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál szárított bazsalikomot és 1 evőkanál frissen vágott petrezselymet. Ez a hozzávalók kombinációja frissességet és ízt kölcsönöz a kardhalnak.
Fűszerezze a kardhalfilét ízlés szerint sóval és borssal. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalát megfelelően bevonja, hogy a grillezés során a hal teljes íze érvényesüljön.
A kardhalfiléket merítse a páclébe, ügyelve arra, hogy mindkét oldalukat beborítsa. Ez a lépés azért lényeges, mert a pácot a kardhal magába szívja, és így fantasztikus ízvilágot varázsol az étkezőasztalra.
Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a filéket a hűtőbe, hagyjuk pácolódni körülbelül 4 órán át. Úgy vettem észre, hogy minél tovább pácoljuk a halat, annál több ízt szív magába, de 24 óránál tovább ne hagyjuk, mert a citromlében lévő sav megfőzheti a halat.
Melegítse elő a grillt magas hőfokra. Ha a grillrácsot olajjal vagy tapadásmentes spray-vel bekenjük, az segít megakadályozni, hogy a hal a grillezés során leragadjon.
Ha a grill felforrósodott, grillezzük a kardhalat oldalanként 5-6 percig. Egy praktikus tipp - a halnak könnyen le kell válnia a grillről, ha már tökéletesen átsült, így ha ragad, adjon neki még egy kis időt.
A grillezett kardhalat forrón tálaljuk, és ha kívánjuk, díszítsük még egy kis petrezselyemmel. Egy könnyű saláta vagy grillezett zöldségek remekül illenek ehhez az ételhez, így ez egy átfogó főétel.