Forrás: canva
Fehér kenyér 0,5 kg
Ennek a fehér kenyér receptnek a segítségével gyorsan és egyszerűen elkészítheti hagyományos magyar fehér kenyerét. Az ízek és a textúra a legszűkebb szeletekre is részegítővé válnak, ezt a receptet pedig az egész család nagyra fogja értékelni
Hozzávalók
- 500 g fehér liszt
- 300 ml meleg víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál száraz élesztő
Eljárás
Keverjük össze a vizet, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálban. Hagyjuk állni 10 percig, amíg a keverék habzásba kezd.
Adunk hozzá lisztet és sót, majd alaposan keverjük össze. Dagasszuk a tésztát 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Tegyük a tésztát egy olajjal kikent tálba, takarjuk le nedves konyharuhával és hagyjuk a tésztát a konyhapulton kelni 1-2 óráig, amíg duplájára nő.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Óvatosan gyúrjuk át a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába.
Süsük a kenyeret kb. 30-35 percig, vagy amíg a kenyér teteje aranybarna lesz. Ha kivesszük a sütőből, a kenyérnek üreges hangot kell adnia, ha aljára kopogtatunk.
Hagyjuk a kenyeret teljesen kihűlni a formában, mielőtt szeletelnénk.