HIRDETŐ

Forrás: canva

Fehér kenyér 0,5 kg

Ennek a fehér kenyér receptnek a segítségével gyorsan és egyszerűen elkészítheti hagyományos magyar fehér kenyerét. Az ízek és a textúra a legszűkebb szeletekre is részegítővé válnak, ezt a receptet pedig az egész család nagyra fogja értékelni

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g fehér liszt Hozzáadott
  • 300 ml meleg víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a vizet, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálban. Hagyjuk állni 10 percig, amíg a keverék habzásba kezd.

2. Lépés

Adunk hozzá lisztet és sót, majd alaposan keverjük össze. Dagasszuk a tésztát 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy olajjal kikent tálba, takarjuk le nedves konyharuhával és hagyjuk a tésztát a konyhapulton kelni 1-2 óráig, amíg duplájára nő.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Óvatosan gyúrjuk át a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába.

5. Lépés

Süsük a kenyeret kb. 30-35 percig, vagy amíg a kenyér teteje aranybarna lesz. Ha kivesszük a sütőből, a kenyérnek üreges hangot kell adnia, ha aljára kopogtatunk.

6. Lépés

Hagyjuk a kenyeret teljesen kihűlni a formában, mielőtt szeletelnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új