HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lokma

Egyedülálló török desszert receptet szeretnék megosztani veletek, amelyet személyesen is elkészítettem számtalanszor.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csésze önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Méz vagy porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy nagy tálban.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, miközben alaposan kevergetjük, hogy ne maradjanak csomósodások. Az én tapasztalatom szerint jobb, ha a víznek langyos hőmérséklete van, mivel ez segíti az élesztő aktiválódását.

3. Lépés

Hagyjuk a tésztát kelni, amíg meg nem duplázódik a térfogata, ami általában 15-20 perc.

4. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábasban. Amikor elég forró, kanalazzuk bele a tésztát kis adagokban. Ne tegyünk túl sokat egyszerre, hogy a lokma könnyedén süthessen.

5. Lépés

Süsd aranybarnára a lokmákat, és amikor elkészültek, szedd őket egy papírtörölközőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek