:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Of0BElPhRYZ2a3YLciTs/a235dd4720905288ce4e504db06388.png)
Forrás: freepik
Lokma
Egyedülálló török desszert receptet szeretnék megosztani veletek, amelyet személyesen is elkészítettem számtalanszor.
Hozzávalók
- 2 Csésze önserkentő liszt
- 1 Csésze cukor
- 1 Csésze víz
- 1 Csomag élesztő
- olaj a sütéshez
- Méz vagy porcukor a szóráshoz
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy nagy tálban.
Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, miközben alaposan kevergetjük, hogy ne maradjanak csomósodások. Az én tapasztalatom szerint jobb, ha a víznek langyos hőmérséklete van, mivel ez segíti az élesztő aktiválódását.
Hagyjuk a tésztát kelni, amíg meg nem duplázódik a térfogata, ami általában 15-20 perc.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábasban. Amikor elég forró, kanalazzuk bele a tésztát kis adagokban. Ne tegyünk túl sokat egyszerre, hogy a lokma könnyedén süthessen.
Süsd aranybarnára a lokmákat, és amikor elkészültek, szedd őket egy papírtörölközőre, hogy felszívja a felesleges olajat.