HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lokma

Egyedülálló török desszert receptet szeretnék megosztani veletek, amelyet személyesen is elkészítettem számtalanszor.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csésze önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Méz vagy porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy nagy tálban.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, miközben alaposan kevergetjük, hogy ne maradjanak csomósodások. Az én tapasztalatom szerint jobb, ha a víznek langyos hőmérséklete van, mivel ez segíti az élesztő aktiválódását.

3. Lépés

Hagyjuk a tésztát kelni, amíg meg nem duplázódik a térfogata, ami általában 15-20 perc.

4. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábasban. Amikor elég forró, kanalazzuk bele a tésztát kis adagokban. Ne tegyünk túl sokat egyszerre, hogy a lokma könnyedén süthessen.

5. Lépés

Süsd aranybarnára a lokmákat, és amikor elkészültek, szedd őket egy papírtörölközőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új