HIRDETŐ
Máglyarakás húsvéti kalácsból
Csodásan finom, bármikor elkészíthető süti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- fél citrom leve
- Fahéj
- 3 ek vaj
- 25 dkg kalács
- 14 ks tojás
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 12 ek darált dió 1 ek cukor
- 8 ek baracklekvár
- 1 ek porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
A lereszelt almákat hozzáadjuk a citromléhez, fahéjhoz és 2 ek vajon megpároljuk.
2. Lépés
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Majd a sárgájukat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és tejjel. A kalácsszeleteket pedig ebbe a tejbe áztatjuk.
3. Lépés
A kivajazott tepsit kibéleljük a kalácsokkal. Majd megszórjuk a dióval, cukorral és ráhalmozzuk a párolt almát. Végül megkenjük 7 ek lekvárral.
4. Lépés
A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
5. Lépés
A tojásfehérjéhez 1 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot adunk. Ezt kemény habbá verjük.
6. Lépés
A megsült máglyarakás tetején elsimítjuk a habot majd még 10 percre visszatoljuk.