HIRDETŐ

Máglyarakás húsvéti kalácsból

Csodásan finom, bármikor elkészíthető süti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
  • 25 dkg kalács Hozzáadott
  • 14 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 12 ek darált dió 1 ek cukor Hozzáadott
  • 8 ek baracklekvár Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A lereszelt almákat hozzáadjuk a citromléhez, fahéjhoz és 2 ek vajon megpároljuk.

2. Lépés

A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Majd a sárgájukat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és tejjel. A kalácsszeleteket pedig ebbe a tejbe áztatjuk.

3. Lépés

A kivajazott tepsit kibéleljük a kalácsokkal. Majd megszórjuk a dióval, cukorral és ráhalmozzuk a párolt almát. Végül megkenjük 7 ek lekvárral.

4. Lépés

A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

5. Lépés

A tojásfehérjéhez 1 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot adunk. Ezt kemény habbá verjük.

6. Lépés

A megsült máglyarakás tetején elsimítjuk a habot majd még 10 percre visszatoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új