Forrás: canva
Máglyarakás muffin
Ez a desszert minden máglyarakást szerető ember számára ideális választás. A hagyományos magyar édesség átadja édessavanyú ízét és jellegzetes textúráját, beleolvadva egy jó muffinban. Tökéletes lehet akár szombati délutáni családi teázásokra vagy akár ünnepi alkalmakra is.
Hozzávalók
Muffinhoz:
- 200 g liszt
- 150 g kristálycukor
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 1 kiskanál sütőpor
- 100 g vaj
Máglyarakáshoz:
- 5 ks alma
- 200 g kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 50 g vaj
- 100 g darált keksz
- 2 tojássárgája
Eljárás
Sütőpapírral bélelt muffinsütőben 180 fokon süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz.
Muffin: Keverjük össze a száraz összetevőket (liszt, cukor, sütőpor), majd adjuk hozzá a nedves összetevőket (tej, tojás, olvasztott vaj).
Máglyarakás: Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le őket. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. Melegítsünk fel egy serpenyőben vajat, majd adjuk hozzá az almás keveréket és főzzük, amíg az alma megpuhul.
Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a máglyarakást. Díszíthetjük porcukorral és friss mentalevéllel.
A muffinmasszának a felét tegyük a muffin formákba, rá egy réteg almás keveréket, azután egy réteg darált kekszet, és a maradék muffinmasszát.
Sütőpapírral bélelt muffinsütőben 180 fokon süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a máglyarakást. Díszíthetjük porcukorral és friss mentalevéllel.