HIRDETŐ

Forrás: canva

Máglyarakás muffin

Ez a desszert minden máglyarakást szerető ember számára ideális választás. A hagyományos magyar édesség átadja édessavanyú ízét és jellegzetes textúráját, beleolvadva egy jó muffinban. Tökéletes lehet akár szombati délutáni családi teázásokra vagy akár ünnepi alkalmakra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

Muffinhoz:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál sütőpor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Máglyarakáshoz:

  • 5 ks alma Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 g darált keksz Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Sütőpapírral bélelt muffinsütőben 180 fokon süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz.

2. Lépés

Muffin: Keverjük össze a száraz összetevőket (liszt, cukor, sütőpor), majd adjuk hozzá a nedves összetevőket (tej, tojás, olvasztott vaj).

3. Lépés

Máglyarakás: Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le őket. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. Melegítsünk fel egy serpenyőben vajat, majd adjuk hozzá az almás keveréket és főzzük, amíg az alma megpuhul.

4. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a máglyarakást. Díszíthetjük porcukorral és friss mentalevéllel.

5. Lépés

A muffinmasszának a felét tegyük a muffin formákba, rá egy réteg almás keveréket, azután egy réteg darált kekszet, és a maradék muffinmasszát.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt muffinsütőben 180 fokon süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz.

7. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a máglyarakást. Díszíthetjük porcukorral és friss mentalevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új