HIRDETŐ

Forrás: canva

Majonézes ráksaláta

Mindenképpen szeretném megosztani veletek ezt a mennyei majonézes ráksaláta receptet. Számtalanszor készítettem már el, és mindig nagy sikert aratott a család és a barátok körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g főtt-pucolt rák Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes uborka Hozzáadott
  • 2 ks lila hagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 300 g majonéz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A kész, pucolt rákokat tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Használjuk inkább a finomított tengeri sót, a rákok így sokkal frissebbek és ízletesebbek lesznek.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és uborkát, valamint a finomra vágott lila hagymát. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek mind frissek és ropogósak legyenek, ez teszi igazán különlegessé ezt a salátát.

3. Lépés

A főtt tojásokat is vágjuk apróra, és adjuk a salátához.

4. Lépés

Az egészet keverjük össze a majonézzel. Itt érdemes egy minőségi, jó ízű majonézt választani, mert ő adja meg a saláta végső ízét.

5. Lépés

Végül ízesítsük az egészet egy csipet őrölt borssal.

6. Lépés

A salátát hagyjuk állni hűtőben legalább egy órát, előételnek vagy könnyű vacsorának is tökéletes! Ha a majonézt unod, készítheted tejföllel is, az is finom!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek