HIRDETŐ

Forrás: canva

Majonézes ráksaláta

Mindenképpen szeretném megosztani veletek ezt a mennyei majonézes ráksaláta receptet. Számtalanszor készítettem már el, és mindig nagy sikert aratott a család és a barátok körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g főtt-pucolt rák Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes uborka Hozzáadott
  • 2 ks lila hagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 300 g majonéz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A kész, pucolt rákokat tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Használjuk inkább a finomított tengeri sót, a rákok így sokkal frissebbek és ízletesebbek lesznek.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és uborkát, valamint a finomra vágott lila hagymát. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek mind frissek és ropogósak legyenek, ez teszi igazán különlegessé ezt a salátát.

3. Lépés

A főtt tojásokat is vágjuk apróra, és adjuk a salátához.

4. Lépés

Az egészet keverjük össze a majonézzel. Itt érdemes egy minőségi, jó ízű majonézt választani, mert ő adja meg a saláta végső ízét.

5. Lépés

Végül ízesítsük az egészet egy csipet őrölt borssal.

6. Lépés

A salátát hagyjuk állni hűtőben legalább egy órát, előételnek vagy könnyű vacsorának is tökéletes! Ha a majonézt unod, készítheted tejföllel is, az is finom!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új