HIRDETŐ

Málnalekvár otthon

A málnalekvár finom és egyszerűen elkészíthető desszert, amely tökéletes a reggeli pirítósra vagy fánkra. A málnalekvárnak több változata is van, melyek közül az egyik a \darabos\ változat, ami az egész gyümölcsdarabokat tartalmazza. A \simább\ változatban a gyümölcs darabok nem maradnak benne, viszont az ízük szinte ugyanaz, mint a darabos verzióé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg málna Hozzáadott
  • 2 kg cukor (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 ks citrom leve Hozzáadott
  • 1 Csomag befőzőcukor (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és tisztítsuk meg a málnát, majd tegyük egy nagyobb méretű lábasba.

2. Lépés

Öntsük rá a cukrot és a citromlevet, keverjük össze alaposan.

3. Lépés

Tegyük a lábast a tűzhelyre, és kissé melegítsük fel a keveréket.

4. Lépés

Egy fakanállal folyamatosan keverjük a málnát, amíg a cukor fel nem oldódik.

5. Lépés

Ezután növeljük a hőmérsékletet, és főzzük a málnalekvárt közepesen erős tűzön, állandó kevergetés mellett.

6. Lépés

Amikor a lekvár elkezd besűrűsödni (kb. 30-40 perc főzés után), vegyük lejjebb a tűzhelyen a hőmérsékletet.

7. Lépés

A lekvár besűrűsödése érdekében, amikor szükséges, lassan adagoljunk hozzá néhány kanál befőzőcukrot, és folyamatosan keverjük. A málnalekvárnak a megfelelő állaga akkor van, ha a kanálról lassan cseppen, és egy nagyon vastag, lassan eső állaga van.

8. Lépés

Ha kész, vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni egy kicsit.

9. Lépés

Időközben sterilizáljuk az üvegeket és a fedeleket (pl. forrásban lévő vízben).

10. Lépés

Töltsük meg az üvegeket a kihűlt málnalekvárral, majd zárjuk le a fedeleket és tarts szobahőmérsékleten pár órán át hogy az üvegek szépen elzáródjanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új