HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Mediterrán Fügebor készítés édesen

A fügebor egy különleges ital, melyet az ősi mediterrán és közel-keleti kultúrákban már régóta értékelnek. Igazán édeskés, gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg friss füge Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 5 l víz Hozzáadott
  • 1 Csomag borkészítő éleszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A friss fügéket alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

A cukrot a fügékhez adjuk, majd ráöntjük a vízt. Jól összekeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Belepréseljük a citrom levét, majd hozzáadjuk a borkészítő élesztőt is.

4. Lépés

Lefedjük a tálat egy szűk lyukakkal rendelkező abrosz vagy egy másik szűrőanyag segítségével, hogy az élesztő levegőhöz juthasson, de a rovarok ne.

5. Lépés

A tálat tegyük egy hűvös, sötét helyre, és hagyjuk a bort 1-2 hónapig erjedni. Ügyeljünk rá, hogy naponta egyszer óvatosan keverjük meg a bort.

6. Lépés

Miután az erjedés befejeződött, óvatosan szűrjük le a bort, hogy a friss, tiszta fügeborunk megmaradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek