Forrás: pixabay
Mediterrán Fügebor készítés édesen
A fügebor egy különleges ital, melyet az ősi mediterrán és közel-keleti kultúrákban már régóta értékelnek. Igazán édeskés, gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.
Hozzávalók
- 5 kg friss füge
- 2 kg cukor
- 1 citrom leve
- 5 l víz
- 1 Csomag borkészítő éleszt
Eljárás
A friss fügéket alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy nagy tálba helyezzük.
A cukrot a fügékhez adjuk, majd ráöntjük a vízt. Jól összekeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Belepréseljük a citrom levét, majd hozzáadjuk a borkészítő élesztőt is.
Lefedjük a tálat egy szűk lyukakkal rendelkező abrosz vagy egy másik szűrőanyag segítségével, hogy az élesztő levegőhöz juthasson, de a rovarok ne.
A tálat tegyük egy hűvös, sötét helyre, és hagyjuk a bort 1-2 hónapig erjedni. Ügyeljünk rá, hogy naponta egyszer óvatosan keverjük meg a bort.
Miután az erjedés befejeződött, óvatosan szűrjük le a bort, hogy a friss, tiszta fügeborunk megmaradjon.