HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Mediterrán Fügebor készítés édesen

A fügebor egy különleges ital, melyet az ősi mediterrán és közel-keleti kultúrákban már régóta értékelnek. Igazán édeskés, gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg friss füge Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 5 l víz Hozzáadott
  • 1 Csomag borkészítő éleszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A friss fügéket alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

A cukrot a fügékhez adjuk, majd ráöntjük a vízt. Jól összekeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Belepréseljük a citrom levét, majd hozzáadjuk a borkészítő élesztőt is.

4. Lépés

Lefedjük a tálat egy szűk lyukakkal rendelkező abrosz vagy egy másik szűrőanyag segítségével, hogy az élesztő levegőhöz juthasson, de a rovarok ne.

5. Lépés

A tálat tegyük egy hűvös, sötét helyre, és hagyjuk a bort 1-2 hónapig erjedni. Ügyeljünk rá, hogy naponta egyszer óvatosan keverjük meg a bort.

6. Lépés

Miután az erjedés befejeződött, óvatosan szűrjük le a bort, hogy a friss, tiszta fügeborunk megmaradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új