HIRDETŐ
Forrás: YelenaYemchuk from Getty Images
Mediterrán tonhalsaláta
Ez egy könnyű és egészséges saláta, melyet gazdag mediterrán összetevőkkel készítünk. Kitűnő választás a nyári grillszezonban vagy egyszerűen csak egy laktató ebédre. A mediterrán diétában gyakran használt összetevők, mint az olívaolaj, a fokhagyma és a citrom, remekül kiegészítik a tonhal ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
saláta
- 2 dobja romaine saláta
- 150 g cherry paradicsom
- 1 ks vöröshagyma
- 1 ks uborka
- 100 g fekete olajbogyó
- 2 ks tonhal konzerv
öntet
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustármag
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A saláta összeállítása: az összetevők összekeverése egy nagy tálban.
2. Lépés
Az öntet elkészítése: az összetevők összekeverése egy kis tálban. Vigyázat, a fokhagymát először zúzd össze, mielőtt hozzáadod az öntethez!
3. Lépés
Az öntet hozzáadása a salátához, majd jól összekeverése.
4. Lépés
Tálalás előtt pár percig hűtsd a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.