HIRDETŐ

Forrás: YelenaYemchuk from Getty Images

Mediterrán tonhalsaláta

Ez egy könnyű és egészséges saláta, melyet gazdag mediterrán összetevőkkel készítünk. Kitűnő választás a nyári grillszezonban vagy egyszerűen csak egy laktató ebédre. A mediterrán diétában gyakran használt összetevők, mint az olívaolaj, a fokhagyma és a citrom, remekül kiegészítik a tonhal ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

saláta

  • 2 dobja romaine saláta Hozzáadott
  • 150 g cherry paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 100 g fekete olajbogyó Hozzáadott
  • 2 ks tonhal konzerv Hozzáadott

öntet

  • 4 ek extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ek frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk mustármag Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A saláta összeállítása: az összetevők összekeverése egy nagy tálban.

2. Lépés

Az öntet elkészítése: az összetevők összekeverése egy kis tálban. Vigyázat, a fokhagymát először zúzd össze, mielőtt hozzáadod az öntethez!

3. Lépés

Az öntet hozzáadása a salátához, majd jól összekeverése.

4. Lépés

Tálalás előtt pár percig hűtsd a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új