HIRDETŐ

Meggyes gyümölcsleves

A Meggyes gyümölcsleves egy frissítő leves, amely tökéletesen köszönhető a savanykás és édes meggynek. A hűs, gyümölcsös ízeket a vanília- és fahéjas tejszín teszi még finomabbá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliáscukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a meggyleveleket és magoktól szabadítsuk meg őket.

2. Lépés

Tegyük egy nagy lábasba meggyleveleket, és öntsük rá az egy liter víz

3. Lépés

Adjuk hozzá a citrom levét és a fahéjat.

4. Lépés

Fedjük le a lábast, és főzzük addig, amíg a meggylevelek felpuhulnak.

5. Lépés

Vegyük ki a fahéjat és a meggyleveleket, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.

6. Lépés

Főzzük tovább addig, amíg a cukor felolvad.

7. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük bele vaníliás pudingport.

8. Lépés

Keverjük tovább, amíg a pudingpor belesimul a levesbe.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni.

10. Lépés

Habverővel verjük fel az 2 dl tejszínt, és tegyük a hűvös leveshez.

11. Lépés

Tálaljuk hűtve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új