Meggyes gyümölcsleves
A Meggyes gyümölcsleves egy frissítő leves, amely tökéletesen köszönhető a savanykás és édes meggynek. A hűs, gyümölcsös ízeket a vanília- és fahéjas tejszín teszi még finomabbá.
Hozzávalók
- 1 kg meggy
- 1 csipet só
- 1 rúd Fahéj
- 1 Csomag vaníliáscukor
- 1 ks citrom
- 3 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
Eljárás
Mossuk meg a meggyleveleket és magoktól szabadítsuk meg őket.
Tegyük egy nagy lábasba meggyleveleket, és öntsük rá az egy liter víz
Adjuk hozzá a citrom levét és a fahéjat.
Fedjük le a lábast, és főzzük addig, amíg a meggylevelek felpuhulnak.
Vegyük ki a fahéjat és a meggyleveleket, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
Főzzük tovább addig, amíg a cukor felolvad.
Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük bele vaníliás pudingport.
Keverjük tovább, amíg a pudingpor belesimul a levesbe.
Hagyjuk kihűlni.
Habverővel verjük fel az 2 dl tejszínt, és tegyük a hűvös leveshez.
Tálaljuk hűtve.