HIRDETŐ

Meggyes torta

Egyszerűen elkészíthető, klasszikus magyar torta, melynek fő hozzávalója a savanyás meggy.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskóta:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • evőkanál cukor Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • fél csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál tej Hozzáadott

Krém:

  • 500 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 2 cl rum Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Tetejére:

  • 1 kg magozott meggy Hozzáadott
  • 1 evőkanál Zselatin Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótaészítése: A tojásokat kettválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Aárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd habosra keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverj, majd apránként hozzáadjuk a tojssárgájához, és addig keverjük, amíg egy egyenletes masszát nem kapunk. Végül a habbá vert fehérjét óvatosan belekeverjük.

2. Lépés

Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük a piskótát. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy áts.

3. Lépés

Az elkészült piskótalapot hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A krém elkészítése: A krémsajtot összekeverjük a porcukral, a vaníliás cukorral és a rumbal. A tejszínt felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kréajtos masszába.

5. Lépés

Az előhűött piskótalapot kettévágjuk, majd a krémmelgtöltjük. A tortát hűtőbe tesszük.

6. Lépés

A tetejére a meggyet zselatinnal és porcukor összekeverjük, majd a tortára öntjük.

7. Lépés

Végül hűtőben hagyjuk a tortát kb. 1 órán keresztül, mielőtt szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új