Meggyes torta
Egyszerűen elkészíthető, klasszikus magyar torta, melynek fő hozzávalója a savanyás meggy.
Hozzávalók
Piskóta:
- 6 tojás
- evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál tej
Krém:
- 500 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 cl rum
- 2 Csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 kg magozott meggy
- 1 evőkanál Zselatin
- 1 evőkanál porcukor
Eljárás
A piskótaészítése: A tojásokat kettválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Aárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd habosra keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverj, majd apránként hozzáadjuk a tojssárgájához, és addig keverjük, amíg egy egyenletes masszát nem kapunk. Végül a habbá vert fehérjét óvatosan belekeverjük.
Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük a piskótát. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy áts.
Az elkészült piskótalapot hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése: A krémsajtot összekeverjük a porcukral, a vaníliás cukorral és a rumbal. A tejszínt felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kréajtos masszába.
Az előhűött piskótalapot kettévágjuk, majd a krémmelgtöltjük. A tortát hűtőbe tesszük.
A tetejére a meggyet zselatinnal és porcukor összekeverjük, majd a tortára öntjük.
Végül hűtőben hagyjuk a tortát kb. 1 órán keresztül, mielőtt szeleteljük és tálaljuk.