Forrás: freepik
Melegszendvics
A melegszendvics az én abszolút kedvenc nasim, főként, ha van időm egy kicsit kísérletezni a hozzávalókkal. Ma a saját, otthon készített receptemet szeretném megosztani veletek, amelyben egy kis izgalmas, ottomán ihletet is belevittem. Remélem, nektek is annyira ízleni fog, mint nekem.
Hozzávalók
- 4 Slice barna kenyerű
- 4 Slice sonka
- 4 Slice sajt
- fél szelet paradicsom
- Kevés vaj
- 1 teáskanál Mustár
- 1 teáskanál majonéz
- Kis csipet szerecsendió
Eljárás
Kezdjünk azzal, hogy megkenjük a kenyereket egy kis vajjal. Ez segít, hogy szép, aranybarna és roppanós legyen a végeredmény. Ha szereted a roppanósságot, annál bátrabban kenheted!
A mustárt és a majonézt alaposan keverjük össze egy tálban. Ez a házi majonéz-mustár szósz adja meg az ételeknek azt az izgalmas, ottomán ihletet.
Hevítsük fel a serpenyőt közepes tűzön, majd tegyük rá a kenyereket. Csak annyira kell őket hagyni, amíg a vaj megolvad és a kenyér szép, aranybarna színű lesz.
Alkalmazzuk a szendvics-taktikát: egy szelet kenyeret megkenünk sajttal, majd jöhet a sonka, a paradicsom, és végül a másik szelet kenyér. Picit nyomkodjuk össze a szendvicseket - nem kell erővel, csak hogy a hozzávalók jól összefogjanak.
A végén csak annyi maradt, hogy a szendvicset ismét visszatesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.