HIRDETŐ

Forrás: Unsplash.com

Mennyei jégkrémtorta

A jegkremtorta egy könnyű és fagyasztott desszert, amely tökéletes választás a nyári hónapokban vagy bármilyen ünnepi alkalmakra. A torta különböző rétegekből áll, beleértve a tortalapot, a jegkremrétegeket és a tetejszítéseket. A recept lehetőséget ad a személyes ízlés szerinti variációkra, így számos különböző ízt és kategóriát kipróbálhatsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g keksz (lehetőleg háztartási keksz) Hozzáadott
  • 80 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g jégkrém (választható ízek: csokoládé, vanília eper stb.) Hozzáadott
  • 300 g tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Díszítéshez: reszelt csokoládé, gyümölcsdarabok tejszínhab stb. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A kekszet darabold apróra vagy törd össze egy zacskóban, majd keverd össze az olvasztott vajjal, amíg jól összeáll.

2. Lépés

Készíts egy sütőpapírral bélelt tortaformát, majd nyomkodd bele a kekszes masszát, hogy egyletesen eloszlasd a forma alján. Tegyél rá egy nehéz követ vagy egy súlyt, hogy jól összenyomódjon.

3. Lépés

Tegyél egy réteg jegkremet a kekszalapra, majd tedd hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Ezt ismételd meg, amíg minden jégkrémréteg bekerül tortába, figyelve arra, hogy minden réteget jól simítsd le.

4. Lépés

Készíts tejszínhabot a cukor és vanília kivonat hozzáadásával. Vedd ki a tortát a hűtőből, majd terítsd el a tejszínhabot a tetején és az oldalain. Használj spatulát vagy habzsákot a díszítéshez.

5. Lépés

Helyezd a tortát a fagyasztóba, és hagyd legalább 2-3 órán át megfagyni. Ha megszilárdult, kiveheted a formából, és díszítheted reszelt csokoládéval, gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal.

6. Lépés

A jegkremtortát tálalás előtt 5-10 perccel hagyd kiolvadni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Ízlés szerint tálalhatod tejszínhabbal vagy gyümölcsszósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új