HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Mennyei tejfölös karalábé leves
Most, hogy itt a karalábé szezon tökéletes ötlet ez a leves ebédre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 ks karalábé
- só
- bors
- friss kapor
- 1 ks sárgarépa
- 1 ks krumpli
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 l víz
- 8 dkg eperlevél tészta
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Felkockázzuk a szalonnát, feldaraboljuk a megpucolt zöldségeket és apróra vágjuk a kaprot.
2. Lépés
Ezután pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és és pár percig pirítsuk.
3. Lépés
Felengedjük vízzel, és felforraljuk, beleszórjuk az eperlevéltészát, és tejfölösen behabarjuk. Ha minden megpuhult, friss kaprot szórunk rá, és 5 percig állni hagyjuk, majd még melegen tálaljuk.