HIRDETŐ

Mexikói Quesadilla recept tortillából

A quesadilla igazi mexikói finomság, amely tortillalapból készül, sajttal és különféle töltelékekkel megtöltve. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így ideális mindennapi vacsorára vagy akár hétvégi bulihoz is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 darab tortillalap Hozzáadott
  • 300 g reszelt sajt (pl. mozzarella) Hozzáadott
  • 200 g csirkemell Hozzáadott
  • 1 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 ks lilahagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ks Avokádó Hozzáadott
  • 1 ks lime Hozzáadott
  • Só, bors fokhagymapor chili kömény ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon, kevés olajon kisütjük.

2. Lépés

A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig sózzuk, hámozzuk és apró darabokra vágjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a csirkemellet, a fűszereket, majd a paradicsomot és a tejszínt.

4. Lépés

A tortillalapokat megkenjük a hússal, megszórjuk sajttal, majd a másik tortillalappal lefedjük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

5. Lépés

Az avokádót kockákra vágjuk, hozzáadjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Az elkészült quesadillákat felszeleteljük, és az avokádóval tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új