Mexikói Quesadilla recept tortillából
A quesadilla igazi mexikói finomság, amely tortillalapból készül, sajttal és különféle töltelékekkel megtöltve. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így ideális mindennapi vacsorára vagy akár hétvégi bulihoz is.
Hozzávalók
- 8 darab tortillalap
- 300 g reszelt sajt (pl. mozzarella)
- 200 g csirkemell
- 1 ks kaliforniai paprika
- 1 ks lilahagyma
- 1 ks paradicsom
- 1 dl tejföl
- 1 ks Avokádó
- 1 ks lime
- Só, bors fokhagymapor chili kömény ízlés szerint
Eljárás
A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon, kevés olajon kisütjük.
A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig sózzuk, hámozzuk és apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a csirkemellet, a fűszereket, majd a paradicsomot és a tejszínt.
A tortillalapokat megkenjük a hússal, megszórjuk sajttal, majd a másik tortillalappal lefedjük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Az avokádót kockákra vágjuk, hozzáadjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk.
Az elkészült quesadillákat felszeleteljük, és az avokádóval tálaljuk.