HIRDETŐ

Forrás: canva

Mézeskalács torta

Ez a mézeskalács torta a téli időszak egyik kedvenc édességem. Az igazi mézeskalács aroma, a fűszeres ízvilág, a puhaság és a finom túrókrém tökéletes összhangja teszi igazán különlegessé. Többször készítettem már, és mindig nagy sikere volt. Összetevői könnyen beszerezhetőek, és az elkészítése sem bonyolult.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék Hozzáadott

Ízesítők:

  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Díszítés:

  • 250 g túró Hozzáadott
  • 3 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 12 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • csillag alakú mézeskalácsok a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vajat olvaszd meg és hagyd hűlni. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A lisztet keverd össze a mézeskalács fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és egy csipet sóval egy nagy tálban.

3. Lépés

Add hozzá a tojást, a mézet, valamint az olvasztott vajat, és gyúrd össze a tésztát.

4. Lépés

Nyomkodd bele a tésztát egy előzőleg kivajazott tortaformába, és simítsd el.

5. Lépés

Süsd a tortát a középső szinten kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sül.

6. Lépés

Hagyd kihűlni. Közben keverd össze a túrót, a porcukrot és a citromhéjat, és vond be ezzel a krémmel a kihűlt tortát. Kapcsold ki a sütőt, és hagyd a tortát 10-15 percig bent, hogy a krém kissé megdermedjen.

7. Lépés

Végül díszítsd a tetejét csillag alakú mézeskalácsokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új