HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Mikrohullámú karácsonyi puding

Annak ellenére, hogy mikrohullámú sütőben készül, az íz és a textúra gazdag és elkényeztető marad ebben a receptben, ahogyan egy hagyományos karácsonyi pudingnak lennie kell.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 100 g Lágyított, sótlan vaj plusz extra a kenéshez Hozzáadott
  • 100 g Sötétbarna cukor Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 100 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 112 kanál Vegyes fűszer (fahéj, szerecsendió, gyömbér) Hozzáadott
  • 250 g Vegyes aszalt gyümölcsök Hozzáadott
  • 50 ml brandy Hozzáadott
  • Egy narancs héja Hozzáadott
  • 2 evőkanál Treacle Hozzáadott
  • Ehető magyal a díszítéshez (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

28 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy nagy, mikrohullámú sütőre alkalmas tálban, majd a vajat és a sötétbarna cukrot habosra keverjük. Ez talán túl nagy erőfeszítésnek tűnhet, de minél jobban krémesíted a vajat és a cukrot, annál habosabb lesz a pudingod.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat a keverékhez, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Vigyázzunk, hogy ne siettessük ezt a lépést, mert a túl gyors tojás hozzáadása a keverék megalvadását okozhatja.

3. Lépés

Szitáljuk a tálba az öntetlisztet és a fűszerkeveréket. Óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ismét kerüljük a túlkeverést, mert ettől a puding kemény lesz.

4. Lépés

Ezután keverje bele a vegyes aszalt gyümölcsöket, a brandyt, a narancshéjat és a szirupot. Azzal, hogy a brandyt és a szirupot utoljára adjuk hozzá, biztosítjuk, hogy ezek az ízek ne vesszenek el a keverés során.

5. Lépés

Zsírozzon ki egy 1,5 literes, mikrohullámú sütőre alkalmas pudingos tálat, és öntse bele a keveréket. Tapasztalatból megtanultam, hogy a tetejétől kb. egy centit hagyjunk, mivel ez a puding nagyon meg tud emelkedni.

6. Lépés

Fedjük le a tálat egy mikrohullámú sütőnek ellenálló tányérral, és 600 W-on 8 percig főzzük a mikrohullámú sütőben. Mindenképpen figyeljük a pudingot, mivel a mikrohullámú sütőkben eltérőek a hőmérsékletek, és nem szeretnénk, ha túlfőne.

7. Lépés

Hagyjuk a pudingot 5 percig pihenni, mielőtt tálalótálra borítjuk. A pihenési idő lehetővé teszi, hogy a puding kissé megszilárduljon, és könnyebben kivehető legyen a tálból.

8. Lépés

Végül tálalás előtt díszítse a pudingot ehető magyalokkal. Ez pusztán opcionális, de klasszikus ünnepi hangulatot kölcsönöz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek