HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Mikrohullámú karácsonyi puding

Annak ellenére, hogy mikrohullámú sütőben készül, az íz és a textúra gazdag és elkényeztető marad ebben a receptben, ahogyan egy hagyományos karácsonyi pudingnak lennie kell.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 100 g Lágyított, sótlan vaj plusz extra a kenéshez Hozzáadott
  • 100 g Sötétbarna cukor Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 100 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 112 kanál Vegyes fűszer (fahéj, szerecsendió, gyömbér) Hozzáadott
  • 250 g Vegyes aszalt gyümölcsök Hozzáadott
  • 50 ml brandy Hozzáadott
  • Egy narancs héja Hozzáadott
  • 2 evőkanál Treacle Hozzáadott
  • Ehető magyal a díszítéshez (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

28 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy nagy, mikrohullámú sütőre alkalmas tálban, majd a vajat és a sötétbarna cukrot habosra keverjük. Ez talán túl nagy erőfeszítésnek tűnhet, de minél jobban krémesíted a vajat és a cukrot, annál habosabb lesz a pudingod.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat a keverékhez, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Vigyázzunk, hogy ne siettessük ezt a lépést, mert a túl gyors tojás hozzáadása a keverék megalvadását okozhatja.

3. Lépés

Szitáljuk a tálba az öntetlisztet és a fűszerkeveréket. Óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ismét kerüljük a túlkeverést, mert ettől a puding kemény lesz.

4. Lépés

Ezután keverje bele a vegyes aszalt gyümölcsöket, a brandyt, a narancshéjat és a szirupot. Azzal, hogy a brandyt és a szirupot utoljára adjuk hozzá, biztosítjuk, hogy ezek az ízek ne vesszenek el a keverés során.

5. Lépés

Zsírozzon ki egy 1,5 literes, mikrohullámú sütőre alkalmas pudingos tálat, és öntse bele a keveréket. Tapasztalatból megtanultam, hogy a tetejétől kb. egy centit hagyjunk, mivel ez a puding nagyon meg tud emelkedni.

6. Lépés

Fedjük le a tálat egy mikrohullámú sütőnek ellenálló tányérral, és 600 W-on 8 percig főzzük a mikrohullámú sütőben. Mindenképpen figyeljük a pudingot, mivel a mikrohullámú sütőkben eltérőek a hőmérsékletek, és nem szeretnénk, ha túlfőne.

7. Lépés

Hagyjuk a pudingot 5 percig pihenni, mielőtt tálalótálra borítjuk. A pihenési idő lehetővé teszi, hogy a puding kissé megszilárduljon, és könnyebben kivehető legyen a tálból.

8. Lépés

Végül tálalás előtt díszítse a pudingot ehető magyalokkal. Ez pusztán opcionális, de klasszikus ünnepi hangulatot kölcsönöz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új