Forrás: LauriPatterson from Getty Images Signature
Mini Quiche Lorraine
Félelmetes mini quiche lorraine, amely tökéletes a partikra, mint egy gyors snack. Melegen vagy hidegen is nagyszerűek, így akár előre is elkészítheted őket.
Hozzávalók
- 1 csomagolás Préselt tészta
- 100 g Füstölt szalonna
- 100 g Emmentáli sajt
- 2 db Nagy tojások
- 200 ml Főzőtejszín
- Só és fekete bors a fűszerezéshez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A kinyomkodott tésztát 12 egyenlő részre vágjuk, és muffinformába helyezzük, hogy quiche-formákat kapjunk.
Egy serpenyőben pirítsa meg a kockákra vágott füstölt szalonnát. Én személy szerint azt javaslom, hogy kicsit tovább hagyjuk sütni, hogy szép ropogós legyen.
Készítse el a quiche töltelékét úgy, hogy egy tálban összekeveri a szalonnát, a reszelt Emmentalert, a tojásokat és a főzőtejszínt. Sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.
Ezt a tölteléket egyenletesen ossza el a tésztán a formában.
Süssük a quiche-t az előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy amíg szép aranybarnára sül.