HIRDETŐ

Forrás: FB: Okosan - finomat / Főzzél Marcsival

Mirinda szelet

A Mirinda szelet egy könnyű, gyümölcsös desszert, ami tökéletes hozzáadás minden ünnepségi alkalmakhoz. Lágy, de markáns narancsízével garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

Töltelék

  • 2 ks narancs Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott

Túró

  • 150 g túró Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a vajat egy nagy tálban. Add hozzá a tojást, és gyúrd össze egynemű masszává.

2. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített 180°C-os sütőben kb. 15 percig.

3. Lépés

A töltelék készítése közben a tésztát hagyjuk hűlni.

4. Lépés

Keverjük össze a túrót a cukorral. Kenjük rá a kihűlt tésztára.

5. Lépés

A töltelékhez a narancsokat facsarjuk ki, a levet pedig öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd melegítsük közepes lángon, amíg a cukor elolvad.

6. Lépés

Ha a cukor elolvadt, keverjünk bele egy csomag zselatint, majd főzzük alacsony hőmérsékleten további 5 percig.

7. Lépés

A tölteléket öntsük a tésztára, majd tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a zselatin megdermedjen.

8. Lépés

Végül vágjuk szeletekre a desszertet, és tálaljuk hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új