Forrás: FB: Okosan - finomat / Főzzél Marcsival
Mirinda szelet
A Mirinda szelet egy könnyű, gyümölcsös desszert, ami tökéletes hozzáadás minden ünnepségi alkalmakhoz. Lágy, de markáns narancsízével garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Hozzávalók
Tészta
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 ks tojás
Töltelék
- 2 ks narancs
- 200 ml Tejszín
- 150 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag Zselatin
Túró
- 150 g túró
- 2 ek cukor
Eljárás
A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a vajat egy nagy tálban. Add hozzá a tojást, és gyúrd össze egynemű masszává.
Nyújtsuk ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített 180°C-os sütőben kb. 15 percig.
A töltelék készítése közben a tésztát hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a túrót a cukorral. Kenjük rá a kihűlt tésztára.
A töltelékhez a narancsokat facsarjuk ki, a levet pedig öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd melegítsük közepes lángon, amíg a cukor elolvad.
Ha a cukor elolvadt, keverjünk bele egy csomag zselatint, majd főzzük alacsony hőmérsékleten további 5 percig.
A tölteléket öntsük a tésztára, majd tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a zselatin megdermedjen.
Végül vágjuk szeletekre a desszertet, és tálaljuk hidegen.