HIRDETŐ

Forrás: vikif from Getty Images

Morzsás torta almával

Almás omlós sütemény, amely jól illik kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 darab Nagy almák Hozzáadott
  • 200 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 Kanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, mossuk meg az almákat, hámozzuk meg őket, vágjuk ki a magházukat, és vágjuk vékony szeletekre.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a sütőport egy tálban. Ha erősebb fahéjas ízt szeretsz, adhatsz még hozzá egy kicsit. Én így csinálom, és az eredmény csodálatos.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vajat, amelynek hidegnek kell lennie, és reszeljük le. Ha meleg vajat használ, a morzsa nem lesz ropogós.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. A tésztának morzsa állagúnak kell lennie.

6. Lépés

Tegyük a sütőpapírt egy tepsire, és egyenletesen terítsük rá a tészta felét.

7. Lépés

Ezután egyenletesen terítsük el az almát a tésztán. Bőségesen szórjuk meg, hogy sütés után is lédúsak maradjanak.

8. Lépés

Megszórjuk a maradék morzsával, és a süteményt előmelegített sütőben megsüthetjük. Kb. 45 percig sütjük.

9. Lépés

Hagyja kihűlni a kész tortát, majd vágja fel és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek