Forrás: vikif from Getty Images
Morzsás torta almával
Almás omlós sütemény, amely jól illik kávéhoz vagy teához.
Hozzávalók
- 4 darab Nagy almák
- 200 g sima liszt
- 150 g Cukor
- 125 g Vaj
- 1 Kanál Fahéj
- 1 Kanál sütőpor
- 1 darab tojás
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Amíg a sütő előmelegszik, mossuk meg az almákat, hámozzuk meg őket, vágjuk ki a magházukat, és vágjuk vékony szeletekre.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a sütőport egy tálban. Ha erősebb fahéjas ízt szeretsz, adhatsz még hozzá egy kicsit. Én így csinálom, és az eredmény csodálatos.
Adjuk hozzá a vajat, amelynek hidegnek kell lennie, és reszeljük le. Ha meleg vajat használ, a morzsa nem lesz ropogós.
Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. A tésztának morzsa állagúnak kell lennie.
Tegyük a sütőpapírt egy tepsire, és egyenletesen terítsük rá a tészta felét.
Ezután egyenletesen terítsük el az almát a tésztán. Bőségesen szórjuk meg, hogy sütés után is lédúsak maradjanak.
Megszórjuk a maradék morzsával, és a süteményt előmelegített sütőben megsüthetjük. Kb. 45 percig sütjük.
Hagyja kihűlni a kész tortát, majd vágja fel és tálalja.