HIRDETŐ

Forrás: vikif from Getty Images

Morzsás torta almával

Almás omlós sütemény, amely jól illik kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 darab Nagy almák Hozzáadott
  • 200 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 Kanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, mossuk meg az almákat, hámozzuk meg őket, vágjuk ki a magházukat, és vágjuk vékony szeletekre.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a sütőport egy tálban. Ha erősebb fahéjas ízt szeretsz, adhatsz még hozzá egy kicsit. Én így csinálom, és az eredmény csodálatos.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vajat, amelynek hidegnek kell lennie, és reszeljük le. Ha meleg vajat használ, a morzsa nem lesz ropogós.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. A tésztának morzsa állagúnak kell lennie.

6. Lépés

Tegyük a sütőpapírt egy tepsire, és egyenletesen terítsük rá a tészta felét.

7. Lépés

Ezután egyenletesen terítsük el az almát a tésztán. Bőségesen szórjuk meg, hogy sütés után is lédúsak maradjanak.

8. Lépés

Megszórjuk a maradék morzsával, és a süteményt előmelegített sütőben megsüthetjük. Kb. 45 percig sütjük.

9. Lépés

Hagyja kihűlni a kész tortát, majd vágja fel és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új