HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: FabricioMacedoPhotos

Mustáros csirkemell rizzsel

Ez a mustáros csirkemell rizzsel recept igazán gyors és könnyű, remek választás hét közben is egy fárasztó nap után vagy ha vendégeket várunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell filé Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 2 ek Mustár Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 mk Vegeta vagy hasonló zöldségfűszer keverék Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk 1-1,5 cm vastag szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk meg. Ez a lépés fontos, hogy a csirkemelleink kellően ízletesek legyenek.

2. Lépés

A fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra. Ezt követően keverjük össze a fokhagymát a mustárral. A fokhagyma ad egy különleges plusz pikantériát a mustáros csirkemellhez.

3. Lépés

A csirkemell szeleteket forgassuk meg a fokhagymás mustárban, hogy minden oldalukon befedje őket a marinád. Hagyjuk állni körülbelül 15-20 percig.

4. Lépés

Közben tegyük fel a vizet főni a rizzsel. A rizst alaposan mossuk át hideg vízben addig, amíg a leöblített víz már nem lesz zavaros. Ez eltávolítja a felesleges keményítőt, és megakadályozza, hogy összetapadjon a rizs főzés közben.

5. Lépés

Friss olajon, közepes lángon süssük meg a csirkemelleket mindkét oldalukon kb. 5-5 percig. Ne türelmetlenkedjünk, és ne mozdítsuk meg a csirkét azonnal. Hagyjuk, hogy szépen megbarnuljon és kialakuljon a kívánt kérge.

6. Lépés

Ha a csirkemell elkészült, tálaljuk fel a rizzsel, amit önmagában, vagy különböző ízesítésekkel - pl. zöldfűszerek, vaj - tehetünk még finomabbá.

7. Lépés

Tálaláskor ajánlok egy kis salátát is hozzáadni a tányérokon, mert a frissessége kiválóan ellensúlyozza a mustáros csirkemell intenzív ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új