Forrás: Pixabay: FabricioMacedoPhotos
Mustáros csirkemell rizzsel
Ez a mustáros csirkemell rizzsel recept igazán gyors és könnyű, remek választás hét közben is egy fárasztó nap után vagy ha vendégeket várunk.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- 200 g Rizs
- 2 ek olaj
- 2 ek Mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk Vegeta vagy hasonló zöldségfűszer keverék
- 300 ml víz
Eljárás
A csirkemellet vágjuk 1-1,5 cm vastag szeletekre, majd sózzuk és borsozzuk meg. Ez a lépés fontos, hogy a csirkemelleink kellően ízletesek legyenek.
A fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra. Ezt követően keverjük össze a fokhagymát a mustárral. A fokhagyma ad egy különleges plusz pikantériát a mustáros csirkemellhez.
A csirkemell szeleteket forgassuk meg a fokhagymás mustárban, hogy minden oldalukon befedje őket a marinád. Hagyjuk állni körülbelül 15-20 percig.
Közben tegyük fel a vizet főni a rizzsel. A rizst alaposan mossuk át hideg vízben addig, amíg a leöblített víz már nem lesz zavaros. Ez eltávolítja a felesleges keményítőt, és megakadályozza, hogy összetapadjon a rizs főzés közben.
Friss olajon, közepes lángon süssük meg a csirkemelleket mindkét oldalukon kb. 5-5 percig. Ne türelmetlenkedjünk, és ne mozdítsuk meg a csirkét azonnal. Hagyjuk, hogy szépen megbarnuljon és kialakuljon a kívánt kérge.
Ha a csirkemell elkészült, tálaljuk fel a rizzsel, amit önmagában, vagy különböző ízesítésekkel - pl. zöldfűszerek, vaj - tehetünk még finomabbá.
Tálaláskor ajánlok egy kis salátát is hozzáadni a tányérokon, mert a frissessége kiválóan ellensúlyozza a mustáros csirkemell intenzív ízét.