HIRDETŐ
Mustáros pác
A mustáros pác egy egyszerű, de nagyon ízletes és könnyen elkészíthető öntet, amelyet különböző húsokhoz, például sertéshúshoz vagy csirkéhez lehet hasálni. A mustár és a méz kombinációja miatt édes-savanykás íze van, a fokhagyma és a rozmaring pedig egy kis fűszerességet ad hozzá.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1⁄4 Csésze Dijoni mustár
- 1⁄4 Csésze méz
- 1⁄4 Csésze olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál friss rozmaring, finomra vágva
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄4 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A dijoni mustárt, a mézet, az olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot, a fekete borsot és a sót egy közepes méretű tálban keverjük össze, amíg sima lesz az öntet.
2. Lépés
A mustáros pácot használhatjuk azonnal, vagy hűtőszekrényben tárolhatjuk, amíg nem használjuk fel. A húsokat 24 órára be lehet áztatni a pácban.