HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: SnaXXy

Mustáros tejfölös karaj

Sziasztok, a kedvenc karaj receptemet szeretném megosztani veletek, amit nagyanyám receptjét követve sajátos, mostanság gyakran elkészítek. A mustáros tejfölös karaj egy igazán családbarát és örök kedvenc recept, aminek az elkészítése nem igényel sok időt, ráadásul nagyon finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 3 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a húst előkészíteni azáltal, hogy megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Fontos, hogy egyenlő vastagságúak legyenek a szeletek, hogy egyformán süljenek.

2. Lépés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk minden oldalukról. Ezután kenjük be őket a mustárral. A mustár sósságától függően adagoljuk a sót és borsot. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós!

3. Lépés

Zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze a tejföllel. Ennek a fokhagymás-tejfölös keveréknek köszönhetően lesz igazán ízletes és saftos a hús.

4. Lépés

A hússzeleteket forgassuk bele az előkészített tejfölös keverékbe, hogy jól bevonja őket. Hagyjuk állni hűtőben minél tovább, de legalább 1 órát pihentessük.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

6. Lépés

Az olajat egy tűzálló serpenyőben melegítsük fel. Adjuk hozzá a húsokat és mindkét oldalukat süssük meg, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

7. Lépés

Miután mindkét oldaluk megsült, tegyük őket a sütőbe még úgy 20-30 percre. Fontos, hogy ekkor is figyeljünk a hús állagára, nehogy túlsüssük és száraz legyen!

8. Lépés

Amikor elkészült, szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új