Forrás: Pixabay: SnaXXy
Mustáros tejfölös karaj
Sziasztok, a kedvenc karaj receptemet szeretném megosztani veletek, amit nagyanyám receptjét követve sajátos, mostanság gyakran elkészítek. A mustáros tejfölös karaj egy igazán családbarát és örök kedvenc recept, aminek az elkészítése nem igényel sok időt, ráadásul nagyon finom!
Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj
- 3 evőkanál Mustár
- 3 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük a húst előkészíteni azáltal, hogy megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Fontos, hogy egyenlő vastagságúak legyenek a szeletek, hogy egyformán süljenek.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk minden oldalukról. Ezután kenjük be őket a mustárral. A mustár sósságától függően adagoljuk a sót és borsot. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós!
Zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze a tejföllel. Ennek a fokhagymás-tejfölös keveréknek köszönhetően lesz igazán ízletes és saftos a hús.
A hússzeleteket forgassuk bele az előkészített tejfölös keverékbe, hogy jól bevonja őket. Hagyjuk állni hűtőben minél tovább, de legalább 1 órát pihentessük.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Az olajat egy tűzálló serpenyőben melegítsük fel. Adjuk hozzá a húsokat és mindkét oldalukat süssük meg, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Miután mindkét oldaluk megsült, tegyük őket a sütőbe még úgy 20-30 percre. Fontos, hogy ekkor is figyeljünk a hús állagára, nehogy túlsüssük és száraz legyen!
Amikor elkészült, szórjuk meg friss petrezselyemmel.