HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagyanyánk házi sült kacsája

A hagyományos sült kacsa receptje, amit nagyanyánk szokott készíteni. Ízletes, szaftos és fűszeres, tökéletes a vasárnapi családi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Kacsa és pácolás

  • 1 db kacsa Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 3 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk só és bors Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott

Melléklet

  • 1 EK olaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Készítse elő és tisztítsa meg a kacsa, öblítse le és szárítsa meg.

2. Lépés

Hámozza meg az hagymát és a fokhagymát, majd vágja őket kisebb darabokra. Keverje össze őket egy tálban az összes fűszerrel és olajjal.

3. Lépés

Kenje meg ezt a keveréket a kacsa, és hagyja állni legalább 3 órán át, de ideális esetben egész éjszaka.

4. Lépés

A sütés előtt sózza meg a kacsát és helyezze előmelegített sütőbe 180°C-on. Süssük 3 órán át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek