HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Nagyanyánk házi sült kacsája
A hagyományos sült kacsa receptje, amit nagyanyánk szokott készíteni. Ízletes, szaftos és fűszeres, tökéletes a vasárnapi családi ebédhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Kacsa és pácolás
- 1 db kacsa
- 2 db The Onion
- 3 db fokhagyma
- 2 EK őrölt pirospaprika
- 1 tk só és bors
- 2 EK olaj
Melléklet
- 1 EK olaj
- 1 tk só
HIRDETŐ
Eljárás
210 perc.
1. Lépés
Készítse elő és tisztítsa meg a kacsa, öblítse le és szárítsa meg.
2. Lépés
Hámozza meg az hagymát és a fokhagymát, majd vágja őket kisebb darabokra. Keverje össze őket egy tálban az összes fűszerrel és olajjal.
3. Lépés
Kenje meg ezt a keveréket a kacsa, és hagyja állni legalább 3 órán át, de ideális esetben egész éjszaka.
4. Lépés
A sütés előtt sózza meg a kacsát és helyezze előmelegített sütőbe 180°C-on. Süssük 3 órán át.