HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagyanyánk házi sült kacsája

A hagyományos sült kacsa receptje, amit nagyanyánk szokott készíteni. Ízletes, szaftos és fűszeres, tökéletes a vasárnapi családi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Kacsa és pácolás

  • 1 db kacsa Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 3 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk só és bors Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott

Melléklet

  • 1 EK olaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Készítse elő és tisztítsa meg a kacsa, öblítse le és szárítsa meg.

2. Lépés

Hámozza meg az hagymát és a fokhagymát, majd vágja őket kisebb darabokra. Keverje össze őket egy tálban az összes fűszerrel és olajjal.

3. Lépés

Kenje meg ezt a keveréket a kacsa, és hagyja állni legalább 3 órán át, de ideális esetben egész éjszaka.

4. Lépés

A sütés előtt sózza meg a kacsát és helyezze előmelegített sütőbe 180°C-on. Süssük 3 órán át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek