HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagyanyánk házi sült kacsája

A hagyományos sült kacsa receptje, amit nagyanyánk szokott készíteni. Ízletes, szaftos és fűszeres, tökéletes a vasárnapi családi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Kacsa és pácolás

  • 1 db kacsa Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 3 db fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk só és bors Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott

Melléklet

  • 1 EK olaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Készítse elő és tisztítsa meg a kacsa, öblítse le és szárítsa meg.

2. Lépés

Hámozza meg az hagymát és a fokhagymát, majd vágja őket kisebb darabokra. Keverje össze őket egy tálban az összes fűszerrel és olajjal.

3. Lépés

Kenje meg ezt a keveréket a kacsa, és hagyja állni legalább 3 órán át, de ideális esetben egész éjszaka.

4. Lépés

A sütés előtt sózza meg a kacsát és helyezze előmelegített sütőbe 180°C-on. Süssük 3 órán át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új