Nagyiféle zöldbab leves
A zöldbab leves egy egyszerű, ám ízletes leves, amely tele van vitaminokkal. A leves egyszerűen megunhatatlan, és ideális választás az esős és téli hapokban.
Hozzávalók
- 1 kg zöld
- 1 hagyma
- 2 gerezd fhaga
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 l zöldségleves al
- 2 babérlevél
- 1⁄2 áskanál szárított kakkfű
- só és bors ízlés szerint
- 1⁄2 citrom opcionális, a tálaláshoz
Eljárás
A zöldbabot megmossuk, a végeket levágjuk és feldaraboljuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olíolajat.
Hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát, majd pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és a szárított kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzáadjuk a zöldségleves alapot, majd közepes lángon gyöngyöző vízben főzzük.
Miután a zöldbabot megfőztük (kb.25 perc) eltávolítjuk a babérlevelet.
A levest botmixerrel összeturmixoluk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az elkészült levest tálaljuk, megszórjuk néhány friss kakukkfűlevéllel, és opcionálisan citromot is adhatunk hozzá.