HIRDETŐ

Nagyiféle zöldbab leves

A zöldbab leves egy egyszerű, ám ízletes leves, amely tele van vitaminokkal. A leves egyszerűen megunhatatlan, és ideális választás az esős és téli hapokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg zöld Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fhaga Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves al Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 12 áskanál szárított kakkfű Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 citrom opcionális, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megmossuk, a végeket levágjuk és feldaraboljuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

3. Lépés

Egy lábasban felhevítjük az olíolajat.

4. Lépés

Hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát, majd pároljuk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és a szárított kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségleves alapot, majd közepes lángon gyöngyöző vízben főzzük.

7. Lépés

Miután a zöldbabot megfőztük (kb.25 perc) eltávolítjuk a babérlevelet.

8. Lépés

A levest botmixerrel összeturmixoluk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

9. Lépés

Az elkészült levest tálaljuk, megszórjuk néhány friss kakukkfűlevéllel, és opcionálisan citromot is adhatunk hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új