HIRDETŐ

Nagymama cseresznyelekvárja

A szezon egyik kedvenc gyümölcse a cseresznye, amiből isteni finom lekvárt lehet készíteni. Az elkése nem igényel nagy tudományt, csak a megfelelő hozzávalókra és időpontra van szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket.

2. Lépés

Tegyük egy nagy lábasba a cseresznyét, öntsük hozzá a vizet és a cukrot, majd főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a cukor szirupos lesz.

3. Lépés

Az előző lépés végén adjuk hozzá a citrom levét, a vaníliás cukrot és a csipet sót, majd főzzük további 10 percig.

4. Lépés

Végül turmixoljuk össze a lekvárt, majd kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe és zárjuk le azokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új