HIRDETŐ
Nagymama cseresznyelekvárja
A szezon egyik kedvenc gyümölcse a cseresznye, amiből isteni finom lekvárt lehet készíteni. Az elkése nem igényel nagy tudományt, csak a megfelelő hozzávalókra és időpontra van szükség.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1 kg cseresznye
- 400 g cukor
- 2 dl víz
- 1 citrom
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket.
2. Lépés
Tegyük egy nagy lábasba a cseresznyét, öntsük hozzá a vizet és a cukrot, majd főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a cukor szirupos lesz.
3. Lépés
Az előző lépés végén adjuk hozzá a citrom levét, a vaníliás cukrot és a csipet sót, majd főzzük további 10 percig.
4. Lépés
Végül turmixoljuk össze a lekvárt, majd kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe és zárjuk le azokat.