HIRDETŐ

Nagymama cseresznyelekvárja

A szezon egyik kedvenc gyümölcse a cseresznye, amiből isteni finom lekvárt lehet készíteni. Az elkése nem igényel nagy tudományt, csak a megfelelő hozzávalókra és időpontra van szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket.

2. Lépés

Tegyük egy nagy lábasba a cseresznyét, öntsük hozzá a vizet és a cukrot, majd főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a cukor szirupos lesz.

3. Lépés

Az előző lépés végén adjuk hozzá a citrom levét, a vaníliás cukrot és a csipet sót, majd főzzük további 10 percig.

4. Lépés

Végül turmixoljuk össze a lekvárt, majd kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe és zárjuk le azokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek