HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: artistlike

Nagymama hagyományos mézeskalács karácsonyi kekszei

Ez a recept a családunkban már generációkon át öröklődő, hűséges karácsonyi hagyomány. Minden évben a nagyi mézeskalácsának illata betölti a házat, és jelzi a karácsonyi szezon kezdetét. Amikor a különleges fűszerekkel és hozzávalókkal mézeskalácsot sütünk, az egész ház karácsonyi illatú!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 350 g Méz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Teáskanál mézeskalácspor Hozzáadott
  • Egy narancs reszelt héja Hozzáadott
  • Jeges cukormáz a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A mézeskalács recept újraalkotásához a sütési folyamat első néhány perce kulcsfontosságú. Tegyük a cukrot, a mézet és a vajat egy serpenyőbe, és lassan olvasszuk fel. A tippem: Mindig keverjük meg, hogy ne égjen meg.

2. Lépés

Ha a cukorkeverék teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután keverjük bele a tojásokat. Vigyázzon! A keverék ne legyen túl forró, különben a tojások megdermedhetnek.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert és a narancshéjat. Adjuk a száraz hozzávalókat a folyékony keverékhez, és készítsünk sima tésztát.

4. Lépés

Ezt a tésztát egy éjszakán át pihentetjük. Igen, türelmet igényel, de ígérem, megéri várni! A tésztának még intenzívebb ízt ad.

5. Lépés

Másnap a tésztát kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk, és kivágjuk a mézeskalácsformákat.

6. Lépés

Süssük a mézeskalácsot 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig. Keménynek kell lennie, de nem túl száraznak.

7. Lépés

Miután kihűlt, díszítse a mézeskalácsot fehér porcukorral, és tetszés szerint díszítse más hozzávalókkal. Tökéletes a karácsonyi szezonra vagy ajándékba!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új