HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Nagymama hókifli receptje

Ez a recept a nagymamám családi hagyományát hozza el, a házias, finom hókifli elkészítését. Az elkészítés egyszerű, és a végeredmény minden ünnepi asztal díszévé válhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 3 evőkanál tej Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g darált dió Hozzáadott
  • 300 g porcukor Hozzáadott

Bevonat

  • 200 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. lépés: Készítsük elő a tésztát. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (vaj, tojássárgája, porcukor, tej), és gyúrjuk össze addig, amíg sima és nikótlinsárga lesz. Hagyjuk pihenni fél órán keresztül.

2. Lépés

2. lépés: A töltelékhez keverjük össze a darált diót a porcukorral.

3. Lépés

3. lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk belőle kisebb négyzeteket, majd minden négyzet közepébe tegyünk egy kis adagot a diós töltelékből, majd hajtsuk össze őket kifli formájában.

4. Lépés

4. lépés: Helyezzük a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük őket 180 fokon 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

5. Lépés

5. lépés: Aranybarna sütés után, még forrón, hempergessük meg a porcukorban, majd hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új