Forrás: Pixabay: Zozz_
Nagymama hókifli receptje
Ez a recept a nagymamám családi hagyományát hozza el, a házias, finom hókifli elkészítését. Az elkészítés egyszerű, és a végeredmény minden ünnepi asztal díszévé válhat.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 2 ks tojássárgája
- 70 g porcukor
- 1 Csomag sütőpor
- 3 evőkanál tej
Töltelék
- 500 g darált dió
- 300 g porcukor
Bevonat
- 200 g porcukor
Eljárás
1. lépés: Készítsük elő a tésztát. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (vaj, tojássárgája, porcukor, tej), és gyúrjuk össze addig, amíg sima és nikótlinsárga lesz. Hagyjuk pihenni fél órán keresztül.
2. lépés: A töltelékhez keverjük össze a darált diót a porcukorral.
3. lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk belőle kisebb négyzeteket, majd minden négyzet közepébe tegyünk egy kis adagot a diós töltelékből, majd hajtsuk össze őket kifli formájában.
4. lépés: Helyezzük a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük őket 180 fokon 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
5. lépés: Aranybarna sütés után, még forrón, hempergessük meg a porcukorban, majd hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!