HIRDETŐ

Forrás: Canva

Nagymamám szilvalekvárja

Ez egy családi hagyomány, amit nagymamám tanított nekem. A szilvalekvár édes, sűrű és nagyon finom, tökéletes a reggeli pirítóshoz vagy akár a desszertekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 kg szilva Hozzáadott
  • 212 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a szilvákat, majd vágjuk őket félbe és távolítsuk el a magvakat.

2. Lépés

Tegyük a szilvákat egy nagy fazekába, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat.

3. Lépés

Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük a fazekat közepes hőmérsékletű tűzhelyre.

4. Lépés

Főzzük a szilvákat, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, ez körülbelül 30 percig tart.

5. Lépés

Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és további 2 órán át főzzük a szilvalekvárt, amíg sűrű és ragadós lesz.

6. Lépés

Amikor elkészült, kapcsoljuk le a tűzhelyet, és hagyjuk a lekvárt kihűlni.

7. Lépés

Közben sterilizáljuk a lekváros üvegeket: Mossuk el őket forró vizes szappanos vízben, majd hagyjuk őket teljesen megszáradni.

8. Lépés

Amikor a lekvár teljesen kihűlt, kanalazzuk a sterilizált üvegekbe.

9. Lépés

Zárjuk le az üvegeket és hagyjuk őket teljesen kihűlni.

10. Lépés

A szilvalekvárt hűvös, sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek