HIRDETŐ

Forrás: Canva

Nagymamám szilvalekvárja

Ez egy családi hagyomány, amit nagymamám tanított nekem. A szilvalekvár édes, sűrű és nagyon finom, tökéletes a reggeli pirítóshoz vagy akár a desszertekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 kg szilva Hozzáadott
  • 212 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a szilvákat, majd vágjuk őket félbe és távolítsuk el a magvakat.

2. Lépés

Tegyük a szilvákat egy nagy fazekába, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat.

3. Lépés

Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük a fazekat közepes hőmérsékletű tűzhelyre.

4. Lépés

Főzzük a szilvákat, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, ez körülbelül 30 percig tart.

5. Lépés

Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és további 2 órán át főzzük a szilvalekvárt, amíg sűrű és ragadós lesz.

6. Lépés

Amikor elkészült, kapcsoljuk le a tűzhelyet, és hagyjuk a lekvárt kihűlni.

7. Lépés

Közben sterilizáljuk a lekváros üvegeket: Mossuk el őket forró vizes szappanos vízben, majd hagyjuk őket teljesen megszáradni.

8. Lépés

Amikor a lekvár teljesen kihűlt, kanalazzuk a sterilizált üvegekbe.

9. Lépés

Zárjuk le az üvegeket és hagyjuk őket teljesen kihűlni.

10. Lépés

A szilvalekvárt hűvös, sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új